16 Mart 2010 00:00

Tayland Başbakanı istifa etmiyor

TAYLAND Başbakanı Abhisit Vejjajiva, Devrik Başbakan Taksin Şinavatra’nın yandaşlarının baskılarına rağmen istifa etmeyi reddetti.

Paylaş

TAYLAND Başbakanı Abhisit Vejjajiva, Devrik Başbakan Taksin Şinavatra’nın yandaşlarının baskılarına rağmen istifa etmeyi reddetti.
Başkent Bangkok’ta gösteri düzenleyen ve erken genel seçimlerin yapılmasını isteyen “kırmızı gömlekliler” görevi bırakması için ültimatom verirken, televizyondan açıklama yapan Abhisit Vejjajiva, “Göstericiler parlamentonun bugün feshedilmesini istiyor. Koalisyon ise bu talebin kabul edilemez olduğunu düşünüyor” ifadesini kullandı.
Kendi isteğiyle sürgünde yaşayan devrik devlet başkanı, başkent Bangkok’a, özellikle ülkenin yoksul kuzey ve kuzeydoğusundan akın eden on binlerce “kırmızı gömlekli” yandaşına, açıklanmayan bir yerden video bağlantısıyla seslenmiş, ve “Pes etmeyin, benim için endişelenmeyin. Bu mesele beni aştı, artık ülkenin çıkarı meselesidir” diye konuşmuştu.
Tayland’da 2006’da yapılan darbeden bu yana sürgünde yaşayan Taksin Şinavatra, ülkesinde yolsuzluk, görevini kötüye kullanma ve Kral’a hakaretle suçlanıyor.
PROTESTOLAR SÜRÜYOR
Şinavatra yanlısı olan ve “kırmızı gömlekliler” olarak bilinen Diktatörlük Karşıtı Demokrasi Cephesi (UDD) yandaşlarının protestoları dün de devam etti. Protestoların son adresi Başbakan Abhisit Vejjajiva’nın ve bazı bakanların güvenlik gerekçesiyle gösteriler boyunca ikamet için seçtikleri Bangkok’taki 11. Piyade Alayı önüydü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve girişin dikenli tellerle kapatıldığı alayın önündeki gösteriler nispeten kısa sürdü ve olaysız sona erdi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sarkozy, bölgesel seçimlerde hezimete uğradı

SONRAKİ HABER

İsrail’i memnun etmek çok zor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...