16 Mart 2010 00:00

Öğretmeni koruyamayanlar ne olacak?

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde geçtiğimiz günlerde evinin yaklaşık 500 metre ilerisinde okula giderken evinin...

Paylaş

ARDAHAN’ın Göle ilçesinde geçtiğimiz günlerde evinin yaklaşık 500 metre ilerisinde okula giderken evinin önünde katledilen Anaokulu Öğretmeni Saadet Uslu’nun (24) katil zanlısı Yalçın Algan’ı (42) yakalayan polisler ödüllendirildi.
Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Vali Mustafa Tekmen tarafından takdirname ile ödüllendirilen polis memurları Kamil Dede ve Mashar Demirerez ödüllendirildi.
Polis memurlarını tebrik eden Vali Mustafa Tekmen, 1 saat gibi kısa sürede katil zanlısını yakalayan polis memurlarına teşekkür ederek, “İlimizde böyle bir üzücü olayın yaşanması bizi derinden sarstı. Bizim için tek teselli katil zanlısının kısa bir sürede yakalanması oldu. Katil zanlısını ilçe dışına çıkmak üzereyken yakalayan polis memurlarına basın huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Temennimiz ilimizde bir daha böyle bir olayın yaşanmaması. Katil zanlısının gereken cezayı alacağından hiçbir şüphe duymuyorum.” ifadelerini kullandı.
AYLARCA YAKALAMADILAR
Bu ödüllendirme akıllara genç öğretmenin ve ailesinin taciz ve tehditlere karşı savcılığa ve polise yaptığı başvuruları getirdi.
Hem Saadet Usul hem de ailesi hem Ardahan’da, hem İstanbul’da tehdit edildiklerine dair başvurularda bulunmuştu. Ancak, başvurunun yapıldığı kurumlar ne zanlıyı aylarca yakalayabilmiş ne de başvuruda bulunanları koruyabilmişti. (ARDAHAN)
ÖNCEKİ HABER

Halklar Kadıköy’de buluştu

SONRAKİ HABER

Emekçi kadınlar 8 Mart etkinliklerinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...