16 Mart 2010 00:00

Birleşelim

Tersane işçileri arkadaşlarım.

Paylaş

Tersane işçileri arkadaşlarım. Ben Türkter Tersanesi’nde çalışan bir işçiyim. Tersanede olup biteni tersanede çalışan ve onun ev halkı bilir. Çünkü Türkter Tersanesi’nde dört ayda bir aylık veriliyor. Bu tersanenin patronu Sayın Milletvekili Kemal Yardımcı. Nasıl olsa Kemal Yardımcı’nın tuzu kuru. İşçi ne halt yerse yesin onun evine ev sahibi kira diye gelmiyor. Onun evine bakkal gelmiyor. Çünkü onun parası var, ona o parayı biz işçilerin kazandırdığını hiç hatırlamıyor. Benim çocuğum evde aç susuz yatarken nasıl vicdanınız rahat ediyor. Ama siz patronlarda vicdan diyecek, merhamet edecek hiçbir şey yok. Bir insanda Allah korkusu olmazsa böyle olur sonumuz.
Başbakan çıkmış kriz yok diyor. Evet, ona göre kriz yok. Çünkü onlar kirada değil. Bankalara kredi kartı borcu yok. Tok açın halinden anlamaz. Devlet biz tersane işçilerini bir ara hatırlamıştı. Ama yine unuttu. İllaki burada ölüm olması mı gerekiyor?
Arkadaşlar işçinin işçiden başka dostu yoktur. Onun için birleşelim, birlik olalım. Birlikten kuvvet doğar. Sendikalı olalım. Yaşasın işçi mücadelemiz. Yaşasın halkların kardeşliği.
Türkter Tersanesi’nden bir işçi (Tuzla-İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Yer altı nehirleri birleşince...

SONRAKİ HABER

Kaynar’ın yazısına dair yorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...