16 Mart 2010 00:00

Ermenistan-Türkiye kısa film atölyesi düzenleniyor

ERMENİSTAN- Türkiye Sinema Platformu İstanbul’da bir kısa film atölyesi düzenliyor.

Paylaş

ERMENİSTAN- Türkiye Sinema Platformu İstanbul’da bir kısa film atölyesi düzenliyor. Atölyenin sonunda seçilecek dört projenin 2011 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ve Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali’nde gösterilmesi hedefleniyor.
Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu, 8-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da bir atölye çalışması düzenliyor. Atölye kapsamında Türkiye ve Ermenistan’ı ilgilendiren kısa film çalışmaları gerçekleştirilecek.
Seçilecek projelerin gerçekleştirilmesi için maddi destek sağlanacak
Uluslararası İstanbul Film Festivali sırasında düzenlenecek atölyede hazırlanacak kurmaca, belgesel ve animasyon projelerinin ortak yapım olması ve iki ülkeli ekiplerle çekilmesi atölyenin şartlarından. Sonunda seçilecek dört projenin gerçekleşmesi için maddi destek sağlanacak.
Her iki ülkeden beşer kişinin katılacağı atölye için son başvuru tarihi 22 Mart 2010. Ortaya çıkan filmlerin 2011 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ve Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali’nde gösterilmesi hedefleniyor.
Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu 2009 Nisan ayında İstanbul Film Festivali’nde kuruldu. Platformun kurucuları ise 2008 senesinden beri birlikte projeler üreten Anadolu Kültür ve Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

Başvuru formu ve katılım şartlarına
http://www.anadolukultur.org adresinden ulaşılabilir
ÖNCEKİ HABER

Sinecine: Sinema Araştırmaları Dergisi çıktı

SONRAKİ HABER

Yer altı nehirleri birleşince...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...