17 Mart 2010 00:00

Hukukçular ve işçiler adalet için birleştiler

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Esenyurt belediye işçilerine destek giderek artıyor

Paylaş

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Esenyurt belediye işçilerine destek giderek artıyor. Direnişlerinin 211. gününde direnişteki işçileri Demokrasi İçin Hukukçular Gurubu ziyaret etti. İş yasalarındaki hukuksuzluklar ile ilgili bir araya gelen ve iş yasalarının değişmesi için mücadele edecek olan Demokrasi İçin Hukukçular Gurubu ilk ziyaretini Esenyurt Belediyesi işçilerine yaptı.
Esenyurt belediye işçilerini, direnişlerini sürdürdükleri belediye önünde ziyaret eden hukukçular adına konuşma yapan Ahmet Ergin gurubun iş yasaları ile ilgili çalışmalar yürüteceğini belirterek, direnişteki Esenyurt belediye işçilerini hukuki olarak destekleyeceklerini belirtti. Ergin, “Bir gurup meslektaşımızla demokrasi için hukukçular adına ziyaretinize geldik. Direnişiniz hem hukuken haklı, hem fiilen haklı, hem de insani bakımdan haklıdır. Direnişinizi takip ediyoruz ve gördüğümüz şudur. Belediye sizin birliğinizi dağıtmak için işten attı. Sözde kendisi de hukuki bir kuruluş olan belediye sizi işten attı. Bu anlamda sizin direnişiniz, kendi anlayışına göre bir sendika anlayışı yaratma isteğine karşı bir direniştir. Bizden de bir talebiniz olursa, elimizden geleni yaparız” dedi.
DAVA AÇILACAK
Direnişteki işçileri ziyaret eden hukukçuları, işçilerle birlikte, karşılayan Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, hukukçuların desteğinin önemine şu sözlerle değindi: “Burada sendikal mücadele, aynı zamanda bir hukuk mücadelesidir, bu anlamda siz hukukçuların desteği önemlidir. Bu anlamda önümüzdeki günlerde belediye başkanı hakkında hukuk tanımazlığı ile ilgili açacağımız davada bize sunacağınız destek oldukça önemlidir. Ben bütün arkadaşlarımız adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum”.
Hukukçuların ziyareti sırasında yapılan konuşmalar işçiler tarafından atılan “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı ile karşılandı.
(İstanbul/EVRENSEL)

GERÇEK BİR İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN

Ziyareti gerçekleştiren avukatlar amaçları hakkında bilgi verdiler.
Yıldız İmrek: “İşçi sınıfı krizle birlikte son derece zor koşullar altın da mücadele veriyor. Fiilen iş mahkemeleri yılda en fazla üç ya da dört dava görüyorlar. Yeni mahkemeler kurulmadığı için işe iade davaları uzun sürüyor. İşe iade davaları önemli ama bunlar iş güvenliği sağlamıyor. Esenyurt Belediyesi’nde de yaşanıldığı gibi işten atmanın dışında bir çok baskı da uyguluyor iş veren ve işverene bir baskı uygulanmıyor. Bu tip hukuksuz girişimlerin bir yaptırımı olmadığı için bir çok yerde benzer uygulamalarla karşılaşıyoruz. Gerçek anlamda bir iş güvenliğinin sağlanması ve parlamentoda da bu yönlü bir kararın alınması için mücadele ediyoruz.”
Leyla Han Tüzel: Buradaki arkadaşlara hem dayanışma duygularımızı bildirmek hem de önümüzdeki dönem iş davaları ile ilgili başlattığımız kampanya ile ilgili bilgi vermek için buradayız. Belediyenin tutumu buradaki işçi arkadaşlarımızı mağdur ettiği gibi davanın uzun sürmesi mağduriyeti yaratıyor. Biz de işçi arkadaşlarımızın mücadelesini destekliyoruz. Hukukçularla birlikte hem kamuoyu yaratmak hem de iş davalarına destek olmak için buradayız.
Savaş Gülelçin
ÖNCEKİ HABER

Direniş ateşi yanmaya devam edecek

SONRAKİ HABER

Para vereceksem Çorum’da işim ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...