17 Mart 2010 00:00

Direniş ateşi yanmaya devam edecek

EMEK Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, TEKEL işçileri ile buluştu.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, TEKEL işçileri ile buluştu. TEKEL işçileri, 78 gün Ankara’da verdikleri direnişin ardından Emek Partisi’nin çağrısıyla bir araya geldiler. Adana’da neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda, TEKEL işçileri, mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler. İşçiler, 1 Nisan öncesinde Adana’da bir miting yapılması, Adana’da çadır kurulması, siyasi partilerle emek örgütlerinin gezilmesi, işyerlerinde mahallelerde direnişin anlatılması ve her platformda AKP Hükümeti ve 4-c’nin teşhir edilmesi kararı aldılar.
Eğitim Sen Adana Şubesi’nde yapılan toplantıyı açan EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, TEKEL işçilerinin, 78 gün boyunca verdiği mücadele ile çok şey öğrendiğini ve çok şey öğrettiğini belirtti. Verilen mücadele ile kazanımlar elde edildiğini vurgulayan Aracı, 4-c’nin tamamen kaldırılması için mücadeleyi sürdürmek gerektiğine dikkat çekti. Emek Partisi olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da TEKEL işçilerinin vereceği mücadelenin içinde olacaklarını ifade eden Aracı, mücadelenin devamı için yapılacakları birlikte tartışmak ve kararlar almak için toplantı yaptıklarını söyledi.
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, 1 Nisan eylemi ile 26 Mayıs grevinin altının doldurulması gerektiğini söyledi.
SİNERJİ YARATACAK MÜCADELE
Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek’in de söz aldığı ziyarette, TEKEL işçisi Hatice Berdan Koçak, Emek Partisi’nin, direnişin başından beri yanlarında olduğunu söyleyerek, “Sizi de bir kardeşimiz, bir TEKEL işçisi olarak görüyoruz. Aramızda ayrımız gayrımız yok” dedi.
2007 yılında Adana TEKEL Sigara Fabrikası’nda yaptıkları 47 günlük direnişin Adana kamuoyuna mal olduğuna dikkat Çeken Koçak, bundan sonra AKP’yi her platformda eleştireceklerinin altını çizdi. İyi bir çalışma ile Adana’da büyük bir miting yapılması önerisini doğru bulduklarını söyleyen Koçak, böyle bir miting ile 1 Nisan eylemi ve 26 Mayıs grevinin de altının doldurulabileceğine dikkat çekti.
TEKEL işçilerinden Niyazi Gül, Adana’da yapılacak bir eylemin diğer illerdeki işçilere de örnek olup onları cesaretlendireceğini söyledi. İşçilerin komite kurarak sendika, siyasi parti ve emek örgütlerini dolaşması gerektiğini söyleyen Gül, “Taleplerimizi kabul ettirene kadar kapıları aşındırmamız gerekir” diye konuştu.
Kenan Arslantaş da, TEKEL işçilerinin verdiği mücadele sonucu, yıllar sonra işçilerin taleplerinin sendikanın taleplerinin önüne geçtiğine dikkat çekti. Arslantaş, mücadelenin bu hatta hızla ilerletilmesi gerektiğini vurguladı.
(Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ülker’de sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

Hukukçular ve işçiler adalet için birleştiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...