17 Mart 2010 00:00

Gözaltında kayıp iddiası

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu mevkiinde çalıştığı çay bahçesinden 8 Mart akşamı ayrılan İşçi Köylü Gazetesi Dağıtımcısı Ali Yetgin’den...

Paylaş

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu mevkiinde çalıştığı çay bahçesinden 8 Mart akşamı ayrılan İşçi Köylü Gazetesi Dağıtımcısı Ali Yetgin’den, ailesi bir haftadır haber alamıyor. Ailesi, çocuklarının gözaltında olduğunu savunarak bulunmasını istedi.
Arkadaşı ve akrabası Barış Uludağ, Ali Yetgin’in, TEKEL işçilerinin Ankara’da devam eden eylemlerinin son 15 gününde onların yanında olduğunu ve geldikten sonra polisler tarafından evinin arandığını söyledi. Uludağ, “Polis işyerine gitmiş. Sivil polisler onu sormuş. TEKEL işçilerini ise Ankara’da polis ‘Ali’ye söyleyin, onunla İstanbul’da görüşeceğiz’ diye tehdit etmiş. 8 Mart günü Maltepe’de otobüs durağına kadar beraberdik. Bir daha kendisinden haber alamadık. Hastanelere, morglara, karakollara sorduk, ancak yanıt alamadık. Polis ‘Bizde yok’ dedi. Kaybolana kadar onu arıyorlardı, artık aramıyorlar” diye konuştu. Yetgin’in ağabeyi Haydar Yetgin de tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ve kardeşinin hayatından endişe ettiklerini belirterek, kaybolmadan bir gün önce polisler tarafından evlerinin arandığını ve ‘Ali Yetgin evde mi, bir evrak vermemiz geriyor’ denildiğini aktardı.
İHD’ye ve Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan aile, çocuklarının bulunması için eylem kampanyası başlattı.
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSܒNDE EYLEM
Boğaziçi Köprüsü’nün Avrupa istikametinde, üzerinde “Ali Yetgin’i gözaltında kaybetmek istiyorlar”, “Sağ aldınız sağ istiyoruz” yazılı pankart açan bir grup, eylem yaptı.
AKP İstanbul il binasına pankart asmak için girmek isteyen 2’si kadın 4 kişiye de polis müdahale etti. ‘Ali Yetgin yalnız değildir’ sloganları atan 4 kişi, polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu ise 8 Mart’tan beri kendisinden haber alınamayan İşçi-Köylü Gazetesi Dağıtımcısı Ali Yetgin için kaygılandıklarını açıkladı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Gençlik tarihe damgasını vurmalı’

SONRAKİ HABER

Sorumlular açığa çıkarılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...