17 Mart 2010 00:00

KAÇAK İLACIN ADRESİ ECZANELER DEĞİLDİR

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in, eczaneleri işaret ederek ‘İlaçta kayıt dışılık ortadan kalkacak’ sözlerine tepki gösterdi.

Paylaş

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in, eczaneleri işaret ederek ‘İlaçta kayıt dışılık ortadan kalkacak’ sözlerine tepki gösterdi.
Saydan yaptığı açıklamada, “Sahte ya da kaçak ilaç eczanelerimizde bulunmaz, çünkü kaçak ilacı devlet ödemez. Kaçak ilacın bulunacağı adres eczanelerimiz değildir” diye konuştu. Kaçak ilacın faturasının olmayacağının altını çizen Saydan, “Eczanelerimizde reçete ile satılması gereken grip ilaçları gıda toptancılarında ne aramaktadır? Nasıl kahvelerde vatandaşa sunulmaktadır? Eczanelerimizde tek tek kaydı tutulan bu ilaçlar bizde iken ismi ‘ilaç’tır. Bakkal, market, kahve ve benzinliklerdeki ismi neden ‘grip çayı’ olarak değişmektedir? İlaçta bir takipsizlik varsa, yetkili ve sorumluların ilacı faturalı olarak alıp satan eczaneleri değildir” dedi.
İlacın takibine değil, eczanelerin zan altında bırakılarak ilacın eczaneden önceki sevk zincirinin takip dışı bırakılmasına ve sadece eczanelere yeni yükler yükleyecek bir sisteme karşı olduklarını vurgulayan Saydan, “İlaç firmasının ve ecza depolarının İTS ye kayıt etmediği ilaçları eczacıların sisteme kayıt etmesi üzerine kurulu bir sistemin ilacı takip üzerine kurulu bir sistem olmadığı açıktır” dedi.
KAOSTAN BİZ SORUMLU DEĞİLİZ
16 Mayıs’a sayılı günler kala, ilaç sektöründe, eczanelerdeki mevcut ilaçlar için hiçbir hazırlık yapılmadığına dikkat çeken Saydan “İTS ve karekodlu ilaçlardan sorumlu olan yetkililerin eczacıları suçlamak yerine eczanelerimizdeki ilaçların çöpe gideceğini görmesi ve bu dayatmacı tutumdan vazgeçmesi gerekmektedir. Bütün kamuoyunu uyarmak istiyoruz; Dayatmacı uygulamalar ile 16 Mayıs 2010 sonrası karekodlu olmayan ve sisteme kayıtlı olmayan ilaçlar yüzünden KAOS olacaktır ve bu kaos yüzünden yaşanacaklardan eczacılar sorumlu değildir.” (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri İktisat Kongresi’ne hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Yeni nesil öğretmene değil, polise emanet!...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...