17 Mart 2010 00:00

Kürt sorunu çözülmesi gerekir

DİCLE Üniversitesi (DÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Barış ve Gençlik İnisiyatifi tarafından “Diyalog Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Paylaş

DİCLE Üniversitesi (DÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Barış ve Gençlik İnisiyatifi tarafından “Diyalog Sempozyumu” gerçekleştirildi.
D.Ü. Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Adıyaman, Türkiye’de barış ve demokrasinin en acil ihtiyaç olduğunu belirterek, bunun nasıl tesis edilebileceğini tartışmak için bir araya geldiklerini belirtti. Türkiye’de barış ve demokrasinin gelişmesinin önünde en büyük engelin Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklandığı tespitinde bulunan Adıyaman, Kürt sorunu çözülmeden demokrasi ve barışın gelmesinin mümkün olmadığını ifade etti.
Tek taraflı ateşkeslere rağmen bölgede çatışmaların yaşandığına dikkat çeken Adıyaman, “Ama artık silahların susması gerektiği ve diyalogun devreye girmesi gerektiğini gençler daha önce de tespit etmişti. Diyalogu tartışmakta Türkiye geç kaldı. Boğaziçi Üniversitesi’nden gelen arkadaşlarla bir diyalog kurmaya çalışıyoruz. Ve bunun bir örnek olmasını istiyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLER KAYGI İLE GELDİ
Boğaziçi Üniversitesi’nden Yağmur Mutluay ise, sempozyumun düzenlenmesinin bir hikayesi olduğunu belirtti. Mutluay şöyle konuştu. “Biz Dicle Üniversitesi öğrencileri ile yazın tesadüfen bir araya geldik. Oturup konuştuğumuzda birbirimizi anlama aşamasında bazı ufak tefek problemlerimiz olduğunu fark ettik. Kelimelere farklı anlamlar yüklediğimizi, bizim söylediğimiz ufacık bir kelimenin yanlış anlaşabileceğini ya da onların söylediklerinin bizim tarafımızdan yanlış anlaşılabileceğini gördük. Ufak tefek de olsa bunlar iletişimizi engelleyen şeylerdi. Ve biz bu anlamda bir şeyler yapmak istedik. Önce bir buluşma olarak düşünüldü. Sonra bu 3 günlük bir programa dönüştü.” Diyarbakır’a yeni gelen öğrencilerin ciddi kaygılarının oluğuna dikkat çeken Mutluay, “İstanbul’dan gelen arkadaşlar aileleri ile görüştüklerinde ‘Kendinize dikkat edin. Oralar tehlikeli yerlerdir’ gibi şeyler söylüyorlardı. Buraya gelen öğrencilerin de çekindikleri durumlar vardı. Ama buraya gelip gördüklerinde burasının farklı olmadığını gördüler. Bu tanışmanın başlangıcı için önemli bir adım” diye konuştu. Mutluay, benzeri etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Korkut’ta kavga

SONRAKİ HABER

Newroz ateşi bugün yanmaya başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...