17 Mart 2010 00:00

Yunanistan’ı kurtarmamakta anlaştılar

AVRUPA Birliği (AB) içinde avro kullanan ülkelerin maliye bakanları, Yunanistan’a, içinde bulunduğu...

Paylaş

AVRUPA Birliği (AB) içinde avro kullanan ülkelerin maliye bakanları, Yunanistan’a, içinde bulunduğu finansal krizden çıkması için “nasıl yardım edecekleri” konusunda anlaşmaya vardılar. Henüz anlaşma ile ilgili çok az detay açıklayan 16 ülkenin maliye bakanları, Yunanistan ekonomisinin kurtarılmasına gitmeyeceklerini belirttiler. Yunanistan’ın, bütçe açığını kapatmak için bu yıl milyarlarca dolar borç alması gerekiyor.
Uzmanlar, Yunanistan ekonomisindeki bir iflasın, avro için bir felaket olacağını ve Almanya ile Fransa’nın isteksizliğine rağmen Avrupa Birliği’nin, bu ülkeyi kurtarmak için devreye girmesinin gerekebileceğini söylüyor.
Euro bölgesinin başkanı Jean Claude Juncker, Brüksel’deki toplantının ardından Yunanistan’ın arkasında tam desteğe sahip olduğunu söyledi. Juncker, Yunanistanlı yetkililerin, Euro bölgesi üyelerinden mali yardım istemediğini de hatırlattı ve aldıkları önlemlerin Yunan ekonomisine güveni yeniden tesis edebileceğini söyledi. Yunanistan’a mali yardım yapılmasına diğer bazı AB başkentlerinden itirazlar devam ediyor.
ALMANYA MUHALEFETİ
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Euro bölgesinin mali kurallarını çiğneyen ülkelerin, aşırıya varan durumlarda Euro bölgesinden çıkarılması gerektiğini söylemişti.
Almanya’da yayımlanan Bild gazetesine konuşan Schaeuble, “Daha sıkı kurallara ihtiyacımız var. Bu, son derece acil durumlarda, mali durumunu hizaya sokmayan bir ülkenin Euro bölgesinden çıkarılması olasılığını da içermeli” dedi.
Yunanistan hükümetinin bu açığı azaltma gerekçesiyle uygulamaya soktuğu kemer sıkma politikaları, Yunan kamuoyunda öfke yarattı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

KÖMÜR MADENİNDE YANGIN

SONRAKİ HABER

İngiltere’de genel grev hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...