17 Mart 2010 00:00

Kürt edebiyatı diğer halklarla buluşacak

DİYARBAKIRLI Kürt yazar ve şairler, İstanbul’da yaptıkları toplantı ile Kürt edebiyatının, Kürt ve Türk okurlar...

Paylaş

DİYARBAKIRLI Kürt yazar ve şairler, İstanbul’da yaptıkları toplantı ile Kürt edebiyatının, Kürt ve Türk okurlar başta olmak üzere, diğer halklardan okurlarla nasıl buluşturulacağına dair bir toplantı yaptılar.
Cezayir Restaurant’ta yapılan toplantıya, çok sayıda Kürt yazar ve şair katıldı. Kürt Yazarlar Derneği İstanbul Temsilciliği’nin organize ettiği toplantı, Azad Zal, Lal Laleş, Arjen Ari ve Hasan Özgüneş’in yönetimiyle başladı.
Diyarbakırlı Kürt yazarların düzenlediği bu buluşmada, Kürt kurum ve kuruluşlarına düşen görev ve sorumluluklar bir kez daha hatırlatıldı. İstanbul’da Kürt edebiyatının diğer halklarla ve entelektüel camia ile buluşması amacıyla yapılan toplantının, diğer buluşmalar için de önemli bir örnek teşkil edeceği vurgulandı.
Toplantıya ilişkin gazetemize açıklama yapan Hasan Özgüneş, Kürt edebiyatını Türkiye’deki halklara buluşturmayı düşündüklerini söyledi. Özgüneş, yapılacak olan bu buluşmalarda Türkiye’deki diğer halklardan aydın, yazar ve sanatçıların yer almasını talep edeceklerini belirtti. Özgüneş, yapılacak olan buluşmanın, Kürtlerin ağırlıkta olduğu iller dışında, halkların iç içe yaşadığı şehirlerde de gerçekleştirileceğini açıkladı.
(İstanbul/EVRENSEL)
Şerif Karataş
ÖNCEKİ HABER

Aslolan devletin önlemler alması

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...