18 Mart 2010 00:00

4 ‘Durak’lı yolsuzluk!Cumali Akkaş

25 yıldır Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. Her dönem iktidar partilerinin peşinden koştuğu aday.

Paylaş

25 yıldır Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. Her dönem iktidar partilerinin peşinden koştuğu aday. ANAP’la başladı, DYP ile devam etti, AKP ile iktidarı pekiştirdi. MHP’yle muhalefet oldu. Hakkında şimdiye kadar açılmış 300’e yakın dava var. Biri dışında hiçbirinden sonuç alınamadı. Şimdi 2 milyar dolar servet yapmakla suçlanıyor. En yakınındaki arkadaşları, onu kamu kaynaklarını hortumlamakla suçluyor. 25 yıldır hakkındaki yolsuzluk iddiaları dinmek bilmeyen Durak, gittiği her partiye götürdüğü Mustafa Tuncel’le ters düşünce, yeniden tartışmaların gündemine oturdu.
ÖKÜZ ÖLÜP ORTAKLIK BİTİNCE!..
Yıllardır beraber olan ikilinin yolları, geçen hafta belediye meclis toplantısında karşılıklı restleşme ile son buldu. Yıllardır birlikte çalışan ikilinin arası açılınca, tehdit ve şantajlar da birbirini izledi. Tuncel, Durak’ı bütün kirli ilişkilerine açığa çıkarmakla tehdit ederken, Durak ise ‘Benimle uğraşanlar bitiyor’ diyerek rest çekti. Ardından Harekete Geçen AKP ise iddialar Durak’ın AKP dönemi belediye başkanlığı dönemini kapsasa da, “sütten çıkmış ‘AK’ kaşık” gibi MHP’ye yüklendi ve savcıları göreve çağırdı.
DURAK ŞOV
Dün Adana Adliyesi’ne gelen Aytaç Durak, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlatılması için dilekçe verdi. MHP tüzüğünde olaylara karışanların partiden uzak durması yönünde bir hükmün yer aldığını söyleyen Durak, gereğini yapacağını dile getirdi.
Adana Adliyesi önünde MHP’lilerin tezahüratları ile karşılanan Durak, yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgili elinde belge olan herkesin suç duyurusunda bulunmasını istedi.
Adana Vergi Dairesi ise yaptığı bir açıklama ile Durak hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.
Aytaç Durak istifa ediyor.
EMEP: TALANIN GÖSTERGESİ
Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, yaşananların; rantçılığa, rüşvete ve halkı soymaya bulaşmış bir yönetimin, Adana’yı nasıl talan ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Aracı, yolsuzluk ve hırsızlığın, halkçı ve demokratik olmayan belediye anlayışının bir ürünü olduğuna dikkat çekti.
BELEDİYEDEN DE İSTİFA ET!
Aracı, “Adana belediye başkanı ve Belediye Meclisi, meşruluğunu kaybetmiştir. Adana’yı parsel parsel satarak kasalarını dolduranlar, Adana’yı yönetmemelidirler. Çıkıp halka hesap vermelidirler” dedi. Durak ve beraberindekilerin sadece MHP’den değil belediyeden de istifa etmesini isteyen Aracı, sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)



YA GÖKÇEK?..
Durak’la ilgili tartışmalara katılan Başbakan, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek yargıyı ve bakanlığı harekete geçmeye çağırdı. Oysa AKP’li pek çok belediye başkanı hakkında da yolsuzluk iddiaları var. Ancak bu belediye başkanları korunuyor. Bu başkanların başını, her dönem tartışmaların odağında olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çekiyor.
Gökçek hakkında “mahkeme kararını uygulamamak” gerekçesiyle 7, “imar mevzuatına aykırılık” gerekçesiyle 4, “ihale mevzuatına aykırılık” gerekçesiyle 6 araştırma/ön inceleme kararı verildi. Gökçek hakkında “mahkeme kararını uygulamamak” gerekçesiyle 19, “imar mevzuatına aykırılık” gerekçesiyle 21, “ihale mevzuatına aykırılık” gerekçesiyle 17, “ruhsatlandırma iş ve işlemleri” gerekçesiyle 7 olmak üzere toplam 64 şikayet işleme konulmadı.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, hakkında onlarca iddia bulunmasına rağmen bunların soruşturulmasına İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın izin vermediğini savundu ve “AKP iktidarının ve Sayın Başbakan’ın, Aytaç Durak hakkında gösterdiği tavrı, Melih Gökçek hakkında da göstermesini diliyoruz ve bekliyoruz” dedi.
ÖNCEKİ HABER

ERDOĞAN TRT İŞBİRLİĞİYLE SİPARİŞ SORU SKANDALI!

SONRAKİ HABER

Sayın Başbakan bu rakamlara dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...