18 Mart 2010 00:00

ERDOĞAN TRT İŞBİRLİĞİYLE SİPARİŞ SORU SKANDALI!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, 29 Ocak’ta Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’la yaptığı basın toplantısında...

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, 29 Ocak’ta Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’la yaptığı basın toplantısında, TRT muhabirine sipariş soru gönderdiği ortaya çıktı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, basın toplantısında Başbakan’ın istediği soruyu soran muhabir için ‘Maksadını aşmış’ savunması yaptı.
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan’ın, Bulgar Başbakanı Borisov’la 29 Ocak’ta yaptığı basın toplantısında bir yetkiliye, üzerinde “Bana doğal gaz zammını sorsunlar” yazılı bir not uzatmasını, yetkilinin de bu notu TRT muhabirine iletmesini soru önergesi haline getirdi.
SORU YANLIŞ ADRESE!
Yağız, TRT’den Sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, şu iddiaları gündeme getirdi: “TRT muhabiri, yanlış anlama sonucu sizin yerinize (Erdoğan) Bulgaristan başbakanına, ‘Sayın Borisov, Türkiye’ye sattığınız doğal gaza zam yapacak mısınız’ diye sordu. Türkçe sorunun çevrilmesinin ardından, Bulgar başbakanı şaşkına döndü, çünkü Türkiye’ye doğal gaz satmıyorlar. Doğal olarak da verilecek bir cevabı yok. Bir sessizlikten sonra Tayyip Erdoğan hemen devreye girmek zorunda kaldı. ‘Soru yanlış oldu’ dedi. Erdoğan, daha sonra ‘soruyu’ cevapladı.”
SİPARİŞ SORU SIK SIK OLUYOR MU?
Yağız daha sonra şu soruları yöneltti: “TRT muhabirine soru sipariş etmenizi, basın özgürlüğü ile bağdaştırabilmek mümkün müdür? Bu tür sipariş soruları, başka toplantılarda da TRT veya başka medya kuruluşlarının muhabirlerine verdiğiniz olmuş mudur?”
ŞAHİN DOURULADI
Konuyla ilgili soru önergesini, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şöyle yanıtladı: “Önergede, bahsedilen basın toplantısındaki haberde adı geçen muhabirin, özel sektörde (NTV) görev yaptığı dönemde edinmiş olduğu çalışma usulü ve haber kaynaklarıyla güvene dayalı ilişkisi nedeniyle maksadını aşarak bir yanlış anlamaya sebep olduğu değerlendirilmektedir.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Romanlardan valiye sitem!

SONRAKİ HABER

4 ‘Durak’lı yolsuzluk!Cumali Akkaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa