18 Mart 2010 00:00

Romanlardan valiye sitem!

RAMAN açılımını TOKİ’ye havale eden Başbakan’dan sonra, bir ‘müjde’ de Edirne Valisi Mustafa Büyük’ten geldi.

Paylaş

RAMAN açılımını TOKİ’ye havale eden Başbakan’dan sonra, bir ‘müjde’ de Edirne Valisi Mustafa Büyük’ten geldi. Vali, “Üniversite mezunu Romanlarımıza iş verilecek” dedi. Ancak açlık sınırının altında yaşayan Edirneli Romanlar, çocuklarını ilkokula bile gönderemediklerini söyleyerek, “Bizim çocuklarımız işsiz mi kalacak?” diyerek sitem ettiler.
Edirne’de yaklaşık 1600 Roman yaşıyor. Bu Romanlar, barınmadan eğitime kadar pek çok sorunla boğuşuyor. Derme çatma tek odalı gecekondu tipi evlerde zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Romanlar, çocuklarını okula dahi gönderemiyorlar.
EKMEĞİMİZ YOK
Üç çocuk okutan Edirneli Romanlardan Sevilay Sana, Romanların sıkıntılarına tercüman oluyor: “Burada insanlarımızın evde yiyecek ekmeği yok. Birçoğunun evlerinde babaları yok.” Sıkıntıları bununla da sınırlı olmayan Sana, “Tek göz odada yaşıyoruz. Tek göz oda, yeme içme yeri de orası yatma yeri de orası, tuvalet de onun içinde. İş arıyorum, iş de yok” diyor. Çocuklarını okutmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren bir diğer vatandaş ise “Üç tane çocuk okutuyorum. İlkokulu zor okuyor çocuklarımız. Üniversiteye biz de göndermek isteriz çocuklarımızı ama kapılarından köpek kovar gibi kovuyorlar bizi. Biz üniversite mezunu değiliz işsiz kalmaya devam edeceğiz herhalde. Romanlar arasında üniversite mezunu var mı ki iş versinler?” diyerek sıkıntısını aktardı.
(Edirne/EVRENSEL)
Emre Sarı
ÖNCEKİ HABER

Milletvekilleri kendilerine af getiriyor

SONRAKİ HABER

ERDOĞAN TRT İŞBİRLİĞİYLE SİPARİŞ SORU SKANDALI!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...