18 Mart 2010 00:00

HANİ YÖK’TÜ!

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK), yurtdışında okuyan Türk öğrencilere üniversiteye sınavsız geçiş imkanı veren kararını geri aldı.

Paylaş

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK), yurtdışında okuyan Türk öğrencilere üniversiteye sınavsız geçiş imkanı veren kararını geri aldı. Uygulamanın yeniden değerlendirileceği bildirildi.
YÖK’ün 18 Şubat’ta aldığı kararla, yurtdışında okuyan öğrencilerin üniversitelere sınavsız girebilmesini önü açılmıştı. Böyle bir uygulamanı öncelikle cemaatlere kolaylıklar sağlayacağı ve başta yurtdışında çok sayıda okulu olan Fethullahçılar olmak üzere bir çok cemaatin kendi ‘yandaşlarını’ kolaylıkla üniversitelere sokabileğine dikkat çekilmişti.
Karar, parası olan öğrencinin de istediği üniversiteye girebilmesi, parası olmayanın ise üniversite dışında kalması anlamına geliyordu. Bunun da öğrenciler arasında eşitsizlik yaratacağı belirtiliyordu.
Gazetemiz YÖK’ün kararını ‘yurtdışından dolan da gel’ başlığıyla manşetine taşımıştı. Gelişmeler üzerine yeni bir açıklama yapan YÖK, ‘Sınavsız Üniversite’nin söz konusu olmadığını iddia emiş ancak yurtdışında okuyan öğrencilere kolaylıklar sağladıklarını kabul etmişti. Üstelik bu kolaylıkların sınavsız geçişi içermediğine ilişkin de bir açıklama yapmamıştı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

4-c’ye karşı çıktılar 13-c’den okuldan atıldılar

SONRAKİ HABER

iŞSiZLiK KABUSU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...