18 Mart 2010 00:00

Din dersini tartışmak bile istemiyorlar

MEB çalıştayında ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve “ara karne” uygulaması getirilmesini teklif etti.

Paylaş

MEB çalıştayında ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve “ara karne” uygulaması getirilmesini teklif etti. Çalıştay bünyesindeki ilköğretim komisyonunda, 4. ve 8. sınıflar arasında zorunlu okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bir saat azaltılması önerisine ise tepki gösterildi.Komisyonun nihai raporunda, “din dersi süresinin bir saat kısaltılması” ve “ders süresinin aynı kalması” şeklinde iki görüşe yer verildi. Ortaöğretim komisyonu, liselerin 2 dönem yerine 4 dönem olmasını ve “ara karne” uygulaması getirilmesini teklif etti. Önceki gün sona eren çalıştayda, ilköğretim ve ortaöğretim komisyonlarınca hazırlanan ve “tavsiye kararlarını” içeren nihai raporlar, en kısa sürede Talim ve Terbiye Kurulu’na (TTK) sunulacak. Tavsiye kararları, ancak TTK kararları ile yürürlüğe girebilecek.
Ortaöğretim kurumlarıyla ilgili alınan radikal tavsiye kararlarından bazıları şöyle:
*Bir öğretim yılı 4 dönem olarak düzenlenmeli. Birinci dönem ara karne ve ikinci dönem ara karne sonrası birer hafta tatil, iki dönem arasında ise 2 haftalık yarı yıl tatili olarak uygulama yapılmalı.
*11. sınıfın sonuna kadar alanlar değiştirebilmeli.
*Ders çeşidi en çok 12 olmalı.
*Ders saati süresi 40 dakika olmalı.
*Ortaöğretim kurumlarında bir eğitim-öğretim yılı süresi en az 180 iş günü olmalı. Mevcut sistemde 185 gün uygulanıyor.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Din dersini tartışmak bile istemiyorlar

SONRAKİ HABER

4-c’ye karşı çıktılar 13-c’den okuldan atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...