18 Mart 2010 00:00

TOKİ mağdurları çözüm bekliyor

HÜMÜMETİN ‘dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak’ iddiasıyla görevlendirdiği TOKİ, yeni mağdurlar yaratarak yoluna devam ediyor.

Paylaş

HÜMÜMETİN ‘dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak’ iddiasıyla görevlendirdiği TOKİ, yeni mağdurlar yaratarak yoluna devam ediyor.
Binaların bir yılda biteceği ve anahtar teslimatı yapılacağı umuduyla bekleyen vatandaşlar, tam 3 yıldır evlerinin anahtarlarını alamıyorlar. Daha da önemlisi, konuşacak ve muhatap olacak kimseyi bulamadan geri dönüyorlar.
Asarlık’ta inşa edilen Menemen Belediyesi 1. Etap TOKİ Evleri, tamamlanmış olmasına rağmen halen sahiplerine teslim edilmedi.
Altyapı çalışmalarının halen sürdüğü, elektrik ve su bağlantısının henüz yapılmadığı belirtilen şantiyede, müteahhidin işçilere para ödemediği belirtiliyor.
Konut sahiplerinden Hatice Serap Gürler, daha önceleri müteahhitle görüşebildiklerini, ancak 1.5 aydır telefonlarının dahi kapalı olduğunu belirtti. Gürler, sorunları ile ilgili olarak görüşebilecekleri kimseyi bulamadıklarını, bulduklarında da sürekli teslim süresinin ertelendiğini söylüyor. “Elektrik ve suya onay alınamadığı söylendi. Evler tamamlanmış ama neden teslim edilmiyor anlamıyoruz. Duyduğumuz kadarıyla işçiler de para alamıyorlarmış” dedi.
Gündüz Özer, TOKİ Başkanlığı’na yönlendirildiklerini, oraya da gittiklerini ancak yine bir sonuç alamadıklarını belirtti. “İşçiler de para alamıyor, doğal olarak çalışma yavaş ilerliyor. Zor durumdayız. İnşaat başka bir müteahhide devredilmiş. İşçiler de mağdur bundan dolayı” diyor.
Adalet Aslaner de kirada olduklarını ve durumlarının kritik olduğunu belirterek, “Çevre düzenlemesi var diyorlar. Yalan üstüne yalan söylüyorlar. Kimse bizim geleceğimizi düşünmüyor. Bir de diyorlar ki, garibanları sevindiriyoruz. Ama biz 3 yıldır halen mağduruz. Bu mudur sevindirmek” diye soruyor.
“Daha sonra şantiye alanına gidip yetkililerle görüşmek istedik. Ama kimseyi bulamadık. Orada çalışmakta olan bir teknisyen, yapılan çalışmalarda daha önceki ekibin hatası olduğunu öne sürerek sorunu gidermeye çalıştıklarını söyledi” diyen ve sorunlarının çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen mağdurlar, diğer üyelerle yan yana gelip bu sorunu çözeceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Maden Mühendisleri Odası’nda görev dağılımı

SONRAKİ HABER

Türk-İş TARİŞ için devrede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...