18 Mart 2010 00:00

Maden Mühendisleri Odası’nda görev dağılımı

MADEN Mühendisleri Odası’nın 6-7 Mart 2010 tarihlerinde yapılan 42. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun ardından, görev dağılımı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Paylaş

MADEN Mühendisleri Odası’nın 6-7 Mart 2010 tarihlerinde yapılan 42. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun ardından, görev dağılımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Mehmet Torun oda başkanlığı görevine devam ederken, Niyazi Karadeniz 2. başkan, Nahit Arı yazman üye, İbrahim Yılmazoğlu sayman üye; Necmi Ergin, Cemalettin Sağtekin ve Hüseyin Can Doğan da üyeler olarak Yönetim Kurulu’nda görev alacaklar.
Genel kurulun sonuç bildirgesinde de, “meslektaşlarının örgütsel tabanda sorunlarına yakınlık ve tanıklık etmek; haklarının savunulması, korunması, daha ileriye götürülmesi için görevler üstlenmek, oda etkinliklerini üst düzeye çıkarmak, her yaştan üyesiyle aktif bir iletişim içinde ortak etkinlikler düzenlemek, genç mezunları ve diğer meslek odaları ve demokratik örgütleriyle ortak tabanlı çalışmalara katkı koymak” odanın temel misyonu olarak belirtildi.
KAZALAR KADER Mİ
Mustafakemalpaşa ve Dursunbey’de ardı ardına yaşanan ölümlü maden kazalarının “kader” olmadığı vurgulanan bildirgede şu ifadelere yer verildi:
“Bilim ve teknolojinin; insan yaşamının refah içinde ve güvenilir bir biçimde sürdürülmesinde, insanın doğa ile mücadelesinde işçi sağlığı ve güvenliğini sağlayan ve sürekli kılan bir işlevi olduğunu, son olarak yaşadığımız kazalarla bir kez daha öğrenmiş bulunuyoruz” denildi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mersin Limanı’nda işçiler vince çıktı

SONRAKİ HABER

TOKİ mağdurları çözüm bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...