18 Mart 2010 00:00

Taşeron işçiler ücretlerinin peşinde

ANTALYA’da temizlik işini üstlenen taşeron Açıkel firmasında 2008-2009 yılları arasında çalışan ve ücretleri ödenmeyen yaklaşık 300 işçi...

Paylaş

ANTALYA’da temizlik işini üstlenen taşeron Açıkel firmasında 2008-2009 yılları arasında çalışan ve ücretleri ödenmeyen yaklaşık 300 işçi, haklarını almak için bir araya geldi.
İşçiler, Açıkel firmasının daha önce çalıştıkları belediyede ihaleyi kaybettiğini ve bunun ardından 1-2 aylık ücretlerini vermediğini ifade ettiler.
Bunun yanı sıra alamadıkları çocuk yardımı paraları olduğunu anlatan işçiler, Açıkel şirketinin sahipleri olan Abdullah ve Bülent Açıkel kardeşlere gidip paralarını istediklerinde, “Bende paranız yok, ayrıca da paralarınızı vermiyorum” yanıtını aldıklarını aktardılar.
Görüşünü aldığımız Caner Ş. isimli işçi, yaklaşık 3 aylık alacakları olduğunu belirtti.
Bu durumda yüzlerce mağdur işçi bulunduğunu belirten Muzaffer E. ise her fırsatta işverene gidildiğini, ancak işverenin borçları inkar ettiğini anlattı.
Açıkel Temizlik işçileri, hakları olan ücretlerini almak için avukatla görüştüklerini ve yargı yoluna gideceklerini açıkladılar. (Antalya/EVRENSEL)
Berivan Tedik
ÖNCEKİ HABER

Ücretleri ödenmeyince eylem yaptılar

SONRAKİ HABER

Azim Kargo patronu devlet korumasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...