18 Mart 2010 00:00

Dersimspor pankartı astırılmadı

DİYARBAKIRSPOR’la ilgili tartışmalar devam ederken, Dersimspor da futboldaki milliyetçi yaklaşımlardan nasibini aldı.

Paylaş

DİYARBAKIRSPOR’la ilgili tartışmalar devam ederken, Dersimspor da futboldaki milliyetçi yaklaşımlardan nasibini aldı. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Maraşspor-Elazığspor maçında “Dersimspor Elazığspor’a başarılar diler” pankartının, isminden dolayı açılmasına izin verilmedi.
Konuyla ilgili basına açıklama yapan Dersimspor Kulübü Başkanı Yaşar Kemal Moğultay, “Dersimspor Elazığspor’a başarılar diler” pankartının, Elazığsporlu yöneticiler tarafından stada astırılmamasını çağdışı olarak nitelendirerek tepki gösterdi.
Açılım takımı olarak nitelendirilen Dersimspor yöneticilerinin, komşu il olan Elazığ’ın takımına desteklerini belirtmek için destek pankartı açmak istediklerini belirten Moğultay, bunun Elazığsporlu yöneticiler tarafından önce kabul edildiğini söyledi.
ÇAĞDIŞI BİR UYGULAMA
Maç günü ise pankartta yazılı olan Dersim yerine Tunceli yazılmaması halinde, pankartın astırılmayacağının söylendiğini belirten Moğultay, yaşanan tartışmanın ardından pankartın astırılmasına izin verilmediğini söyledi. Federasyonun Dersimspor ismine onay verdiğini ve il valiliğinde takıma katkı olması için Dersim ismine onay verildiğini hatırlatan Moğultay, Elazığlı yöneticilerin davranışının kendilerini üzdüğünü belirtti. Elazığspor yöneticilerinin, Dersimspor ve Dersim halkından özür dilemesini beklediklerini söyleyen Moğultay, “Bizim endişelerimiz var. Çünkü ismimiz Dersim. Katliamdan gelen bir isim. Bu ismi Başbakan da günlerce gündeme getirdi. Onur Öymen’in Dersim’le ilgili sözleri Türkiye ve dünyada tepkiyle karşılandı. Bu çağdışı anlayışlar Türkiye’de terk edilmezse, Dersimspor’u Diyarbakırspor’dan çok daha zorlu günler bekliyor diye düşünüyorum. Bunları yaşayıp göreceğiz” dedi. Kulüp Başkanı Moğultay, toplantıda açılmasına izin verilmeyen pankartı da gazetecilere gösterdi. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halepçe katliamı kınamaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da Newroz coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...