18 Mart 2010 00:00

İl sağlık müdüründen silahlı tehdit

DİYARBAKIR İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılmasına karşı çıkanları tehdit etti.

Paylaş

DİYARBAKIR İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılmasına karşı çıkanları tehdit etti.
Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılmasına karşı çıkan Diyarbakır Sağlık Meslek Örgütleri Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasına kızan İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat’ın, ele geçirilen ses kaydında, hastanenin kapatılmasına karşı çıkanlara tehditler savurduğu ortaya çıktı.
Hastanenin kapatılmasın yönelik Sağlık Meslek Örgütleri Platformu’nun yapmış olduğu açıklamanın ardından kendi de bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kubat, hastanenin kapatılmadığını, sadece Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirildiğini açıklamıştı. Ancak, ele geçen bir ses kaydında Kubat’ın, basın açıklamasından önce bazı gazetecilerle yaptığı sohbette, hastanenin kapatılmasına karşı çıkanlara hakaret ederek tehditler savurduğunu ortaya koyuyor. Ses kaydında Kubat, açıklamaya katılanlar için “Terbiyesizler. Ayıp, ayıp, bu ahlaka terbiyeye sığmaz. Ben yarın silahımla geleceğim. Eğer ben de sıkmazsam namerdim. Sıkarım, valla yaparım, beni biliyorsunuz. İnsan için yapmayacağım bir şey yoktur. Şaka yapmıyorum” şeklinde tehditler savurdu.
‘SİLAHLI MÜDÜR İSTİFA’
Gelişme üzerine Diyarbakır Sağlık Meslek Örgütleri Platformu bileşenleri ve çok sayıda hastane çalışanı, Kubat’ın tehditlerini ve açıklamalarını kınayan bir eylem gerçekleştirdi. Hastane önünde yapılan eyleme, kitle örgütü temsilcileri ve hastanede kalan hastalar da katıldı. Eylemde, Kubat’ın görevden alınması talep edildi. Platform adına açıklamayı okuyan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Kubat’ın sözlerinin düzeyini kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirterek, Kubat’ı kınadıklarını söyledi. Kubat’ın, hastanenin kapatılmasına ilişkin verdiği bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını belirten Mızraklı, hastanenin ihtiyacı olan ek binanın yapılmadığını, çocuk ve kadın hastanesinin de boşaltıldığını hatırlatarak, “Devlet hastanesini taşımak istediniz, gücünüz yetmedi. Şimdi göğüs hastanesini buradan taşımanın hesabı içerisindesiniz. Çürümeye terk edilen bu binalar değil de, paha biçilmez değerde olduğu bilinen arsalar sizi ilgilendiriyor olmasın?.. Sağlıktan uzak, bu en basit ifade ile emlakçı bakış açısı, sizin buraları birilerine peşkeş çekme sözünüzden kaynaklanıyor olmasın?..” dedi. Dağkapı’daki hastane kampüsünün takipçisi olacaklarını ve Kubat’ın istifasını ya da görevden alınmasını talep ettiklerini belirten Mızraklı, Kubat’ın görevden alınması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

SES KAYDI İŞİNDEN ETTİ

Kubat’ın, ses kaydının basına sızmasının ardından Tv21 Muhabiri ve Kameramanı Sedat Irmak’ın işten çıkarılması için talimat verdiği öğrenildi. Ses kaydının basına sızmasının ardından Diyarbakır Tv 21 Muhabiri ve Kameramanı Sedat Irmak, televizyonun genel yayın yönetmeni ve sorumlu müdürü tarafından, Diyarbakır Sağlık İl Müdürü Namık Kemal Kubat’ın talimatı üzerine işten çıkarıldı. Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren Irmak, “Ses kaydını ben sızdırmadım. Ancak müdürün söylediği sözleri de onaylamadım. İl sağlık müdürü, çalıştığım televizyonu arayarak ‘Sedat’ı çalıştırmaya devam ederseniz siz bilirsiniz. Artık bir konuda yardımcı olmayız size’ diyor. Bunun üzerine beni çağırdılar, personel ve muhabir kimliğime el koydular. Biz Diyarbakır’da dürüst habercilik yapmak peşindeyiz. Halkımıza karşı sorumluluklarımız var. Dürüstlüğümüzü korumaya devam edeceğiz” dedi.
ÖNCEKİ HABER

Kaybolan kemikler bulundu

SONRAKİ HABER

Adana TEKEL işçilerinden Çemen’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...