19 Mart 2010 00:00

Ulaşım zammı protestosuna 127 gözaltı

ODTÜ ve Beytepe’de bindikleri otobüslerde kart basmayarak toplu taşım ücretlerini protesto eden 127 öğrenci gözaltına alındı.

Paylaş

ODTÜ ve Beytepe’de bindikleri otobüslerde kart basmayarak toplu taşım ücretlerini protesto eden 127 öğrenci gözaltına alındı.
ODTÜ yurt duraklarında önceki akşam bir grup öğrenci, ulaşım zamlarını protesto etmek için iki tane EGO otobüsüne kart basmadan bindi. Otobüs şoförüyle yaşanan tartışmanın ardından bir saat sonra Çevik Kuvvet ekipleri, ODTܒnün A4 kapısına gelerek otobüslerin etrafını sardılar. Otobüsün kapıları açıldıktan sonra polis, eylem yapan öğrencileri gözaltına aldı. Olay yaşanırken çevreden duruma tepki gösteren öğrencilerden bir grup da polis tarafından gözaltına alındı. ODTܒden 99 öğrenci gözaltına alındı. Aynı saatlerde Hacettepe’de gerçekleşen eylemde ise 28 öğrenci gözaltına alındı. Polis, olay mahallinden ayrıldıktan bir süre sonra 2. yurt kantininde toplanan ODTÜ öğrencileri, yurtları dolaşıp yaşananları arkadaşlarına anlattılar.
GİZLİ FOTOĞRAF ÇEKEN YAKALANDI
Arkadaşlarının serbest bırakılması için yolu kesen öğrencilerin şüpheli bir şahıs tarafından fotoğrafları çekildi. Öğrenciler tarafından yakalanan şahıstan fotoğraf makinesinin hafıza kartı istenince, şahıs, cep telefonunun hafıza kartını fotoğraf makinesinin hafıza kartı olarak verdi. Kart fotoğraf makinesine uymayınca şahıs, idari görevlilerle ve öğrencilerle beraber ODTÜ Kız Konuk Evi’nin çalışma salonuna götürüldü. Rektörlük yetkililerinin gelmesinin ardından şahıs hakkında tutanak tutuldu. Tutanakta “...bu olayda yer alan, fotoğrafları izinsiz çekilen öğrencilerin, ileride herhangi bir adli ve idari soruşturma ile karşılaştırılmayacağı ODTÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Tanju Mehmetoğlu’nun beyanı ile tespit olunmuştur” ifadesi de yer aldı. Daha sonra şahsın yurtta memur olarak çalıştığı belirtildi.
ARKADAŞLARI DESTEK VERDİ
ODTÜ Yerleşkesi’nde gözaltına alınan öğrenciler, Yıldızevler Polis Karakolu’na; Beytepe’de gözaltına alınan 28 öğrenci ise Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. ODTÜ öğrencileri, dün de arkadaşlarına destek vermek için Fizik Bölümü önünde bir araya gelerek topluca Ankara Adliyesi’ne önüne giderek arkadaşlarının ifadelerinin alınmasını beklediler. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde öğrencilerin ifadeleri alınmaya devam ediyordu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HASTANENİN KAPATILMASINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

SONRAKİ HABER

Genç istihdamına çifte kriz darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa