19 Mart 2010 00:00

Toprak kayıyor belediye seyrediyor

İSTANBUL'un Esenyurt ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’nde bir caddede toprak kayması yaşanıyor.

Paylaş

İSTANBUL'un Esenyurt ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’nde bir caddede toprak kayması yaşanıyor. Caddenin alt eğimli bölgesinde yaşanan toprak kayması, caddenin altında bulunun site sakinlerini kaygılandırıyor.
Toprak kaymasının yaşandığı caddenin altı adeta oyulmuş gibi. Caddenin bulunduğu yer eğimli olduğundan, yağışlarla birlikte toprak kayması olası bir faciaya davetiye çıkartmış oluyor. Rıfat Ilgaz Caddesi araç trafiği anlamında faal durumda. Özellikle BİM ve KİLER lojistik merkezleri bu cadde güzergahında olduğundan, bu şirketlerin ağır tonajlı yük kamyonları sürekli bu yoldan geçiyor. Toprak kaymasının olduğu caddenin hemen alt tarafındaki site sakinleri, yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi. Yolun yapılması için her türlü girişimde bulunduklarını belirten site sakinleri, her an yoldan geçen ağır tonajlı kamyonların sebep olabileceği bir faciayı çaresizlik içinde bekliyor.
KORKU İÇİNDEYİZ
Bir çocuğun toprak kaymasından dolayı oluşan çukura düşerek ölüm tehlikesi geçirdiğini belirten Site Yönetici Yardımcısı Meryem Öztürk, "Mecburen o tehlikeli yoldan geçmek zorunda kalıyoruz. Korku içindeyiz. Ben belediyeye giderek dilekçe verdim, şikayette de bulundum. Dilekçe kabul edildi, tamam dediler. Dilekçeyi vereli bir ay oldu, 'Halledeceğiz' dediler ama bir sonuç alamadık. Böyle belediyecilik anlayışı olamaz. Seçimlerde verdikleri vaatleri yerine getirsinler. Biz bu ilçede yaşayan insanlarız, bize belediye hizmet etmeli. Bir an önce önlem alınmazsa bir kaza illa ki yaşanacak. O zaman bunun hesabını kim verecek?" şeklinde konuştu
Çoluk çocuk korku içinde yaşadıklarına dikkat çeken site sakini Muhitin Ay, "Yağmurlardan sonra kayma oldu. İki aydır böyle. Belediyeye şikayet ettik, belediye buralara hizmet vermiyor, şikayetçiyiz. Buraya bir tedbir almaları lazım, çocuklarım oradan geçmek zorunda ve korku içindeyiz. Bir kaza yaşanmasından korkuyoruz" dedi.
AYRIMCILIK YAPILIYOR
Toprak kaymasından sonra site yönetiminin belediyeye dilekçe yazdığını, ancak bir sonuç çıkmadığını vurgulayan site sakini Aslan Güncü ise "Bizim belediyeden beklentimiz fazla, fakat beklentilerimiz boşa çıkıyor. Nemci Kadıoğlu, Namık Kemal Mahallesi'ne ayrımcılık yapıyor. Oy çıkan yere göre mi hizmet götürecek, böyle bir anlayış olur mu? Bizim vergilerimizle oralarda oturuyorlar ve bize hizmet getirmek zorundalar. Buradaki rezilliği gördünüz işte, insanlar geçmeye korkuyor" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Zeki Uğurlu - Hüseyin Aksoy
ÖNCEKİ HABER

Hizmetlerden faydalanmak istiyorlar

SONRAKİ HABER

Çanakkale Deniz Zaferi kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...