19 Mart 2010 00:00

GENÇLİĞİN SESİ

Hobaa... SBS mi? ÖSS mi? LYS-YGS mi?.. Bir dakika arkadaşım bir dakika...

Paylaş

Hobaa... SBS mi? ÖSS mi? LYS-YGS mi?.. Bir dakika arkadaşım bir dakika...
Sınav parası mı? Kağıt parası mı? Kalem parası mı? Bu seferki bu da değil..
Aç mı kaldın? Açıkta mı kaldın? Yolda mı kaldın? Yok yok...
İşte YÖK babamızın bizlere sunmak istediği son kıyak; sınavsız üniversite artık hayal değil! Hem de 3 saate sığdırmadan, sınav stresi yaşamadan, birbirimizi itmeden... Peki ama nasıl?
Mevcut eğitim sistemimiz kendi usulünce çözüyor bizim sınav fobimizi. Bunun için lise eğitimini yurtdışında almak yetiyor. Yurtdışında lise eğitimi görenler üniversiteye sınavsız daha rahat girebilecek. Yani düne kadarki sancımız buydu. Ama YÖK, bir an bizlere çok büyük bir haksızlık yaptığını anlayıp(!) tasarıyı geri çekti.
Sen; kayıt parasını ödeyeme, okulda parasız eğitim göreme, eşitsizce yarış, yobaz anti laik eğitimin kucağına düş, istediğin yere yerleşeme, ama yurtdışında okul bitir gel benim zor bela girdiğim üniversiteme elini koluna sallaya sallaya yerleş!
Liseyi yurtdışında okuyup üniversiteyi Türkiye’de okuma zekası bir yana, sahte diploma piyasası ve tarikat yuvaları bir yana...
Şimdi bu taslak hazır. Yürürlüğe girmeyecek gibi. Zaten yurtdışında üniversiteye başlayıp Türkiye’de devlet üniversitesine geçiş tamam. Bu yüzden yeni tasarının da eli kulağındadır; bugün yarın çalıverir kapımızı... Böyle bir taslağın ağza alınması bile öğrenciye hakarettir! Çürük temelciklere oturtulan eğitim sistemi, artık içten içe çatlamaya başlıyor. Ya yarışacağız, birbirimizi çiğneyerek gireceğiz üniversiteye; ya paranın cazibesini kullanıp istediğimiz gibi yaşayacağız üniversiteyi, ya da sınava girmeden kazanacağız gençliğimizi. Çıkış yolu ne tarikat ne de eğitim piyasası. Aydınlık yine biziz ve geleceği biz kuracağız.
*Kartal Öğrenci Meclis Başkanı

İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nde, okul bahçesinde TEKEL işçilerini destekleyen bir eylem yaptıkları için 24 öğrenci tasdikname verilerek okuldan atıldı. Bütün öğrenci arkadaşlarımı demokratik hakkını kullandığı için okuldan atılan öğrencilere sahip çıkmaya ve öğrencilerin okula geri alınması için elimizden geleni yapmaya çağırıyorum.
BAŞAK ÖZER*
ÖNCEKİ HABER

Devlet göz yummayı sürdürecek mi?

SONRAKİ HABER

Eczacılar çalışma bakanına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...