19 Mart 2010 00:00

Patronlar sadece kârlarına bakıyor

ÇELİK-İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yunus Değirmenci, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan sıkıntılarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

ÇELİK-İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yunus Değirmenci, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan sıkıntılarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Değirmenci, ekonomik krizde az insanla çok iş yapma geleneğinin ortaya çıktığını bildirdi. İşsizliğin ülke için en büyük sorunlardan biri olduğunu söyleyen Yunus Değirmenci, “Her geçen ay işsizlik artıyor ancak bu sorunu azaltacak bir önlem alınmıyor” diyerek, işçilerin halen sıkıntı içinde olduğunu bildirdi. Krizle birlikte bir çok kişinin işsiz kaldığını hatırlatan Değirmenci, “Ekonomik kriz, ülkemizde yeni bir geleneği ortaya çıkardı. Artık az insanla çok iş yapma geleneği ortaya çıktı. Dikkat edilirse işsiz azalırken, üretimde artış oldu” dedi.
Şu anda fabrikalarda 3 işçinin yapacağı işi 1 işçinin yaptığını söyleyen Değirmenci, “Mevcut işçiler, ‘Bende işsiz kalırım’ korkusuyla 3 kişinin yapacağı işi yapmaya çalışıyor. Bu ileriki dönemlerde büyük sağlık sorunları çıkartacaktır. Sanayici ‘kârlıyım’ diye düşünüyor ancak ateş düştüğü yeri yakıyor. İşin özü, önce insana insan gibi bakmak lazım. Bu şekilde herkes kazanır. Ama herkes kâr ettiğine bakıyor” ifadelerinde bulundu. (KayseriEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Hani kriz vardı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...