19 Mart 2010 00:00

Tüzel’den birleşik mücadele çağrısı

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, İstanbul’da TEKEL işçileriyle bir araya geldi.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, İstanbul’da TEKEL işçileriyle bir araya geldi. TEKEL direnişinin önemine dikkat çeken Tüzel, saldırılara karşı birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. Tek Gıda-İş Cevizli Şubesi’nde gerçekleştirilen ziyarete, Levent Tüzel’in yanı sıra EMEP GYK Üyesi Metin İlgün ve İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek de katıldı. Ankara’da gerçekleştirdikleri direnişle birlikte sendikalı olmanın ve mücadele etmenin önemini yeniden hatırlattıkları için TEKEL işçilerine teşekkür eden Tüzel, bu mücadelenin ülkenin bütün alanlarına yayılması gerektiğini söyledi.
SENDİKALARA GÜVEN ARTTI
“Bu direniş bize pek çok şeyi gösterdi. Öncelikle sendikanız ve konfederasyonunuz birtakım kararlar almak zorunda kaldı. Benim bu direnişten çıkarttığım şey; ne yazık ki sendikalar Türkiye pratiğinde güç kaybeden, hep işçi hak ve özgürlükleri konusunda sorun yaşayan, üye kaybeden durumdayken; sizin direnişiniz, işçi sınıfını yeniden emek örgütleri olarak sendikalara güven duymaya, sendikalı olmanın önemine yöneltmiştir” diyen Tüzel, konfederasyonların 26 Mayıs’ta yapacakları genel eylem kararı için hazırlık yapan TEKEL işçileriyle birlikte mücadelenin bütün kitlelere yayılması için Emek Partisi olarak Türkiye’nin her yerinde çalışma yürüttüklerini aktardı. İşçi sınıfını örgütlü, sigortalı, insanca yaşayacak emeğinin karşılığını alacak bir sınıf olarak kabul etmek istemeyen bir siyasi iktidarın ülkeyi yönettiğini dile getiren Tüzel, “Bu politikalara karşı mahallelerde, sanayi sitelerinde, fabrikalarda, en ücra köşelerde bile bir araya gelmeliyiz. Sendikal hak ve özgürlüklerin yeniden kazanılması, insanca yaşam koşullarının sağlanması için birleşik mücadele etmek zorundayız” dedi.
TEKEL’İ TÜRKİYE’YE ANLATACAĞIZ
Emek Partisi olarak işçi sınıfının iktidarı mücadelesini veren bir parti olduklarını belirten Tüzel, parti olarak direnişteki tutumlarının Türkiye işçi sınıfının, TEKEL işçisinin ve bütün emekçilerin karşı karşıya kalacağı bütün saldırılara karşı birleşik bir mücadele yaratmak olduğunu dile getirdi. “Parti olarak sizler ne istiyorsanız, neyle karşı karşıyaysanız, Türkiye’nin her yerinde bunu anlatmak derdi içerisinde olduk. Dolayısıyla bu direnişlerden öğreneceğiz. Bu direnişler sizlere, bizlere ülkenin nasıl kurtulacağını, bu soyguncu sömürücü takımdan nasıl kurtulacağımızı gösteriyor. Kaçınılmaz bir şey, birleşik bir mücadele örmek zorundayız. Şimdi sizler bir yol açtınız. Konuşmayan, şimdiye kadar seyirci kalan işçi sınıfına güvenini yitirmiş bu milletten bir şey olmaz diyen, halka küsen, tepeden bakan birçok anlayışı tersyüz ettiniz” diyen Tüzel, mücadelenin bütün alanlara yayılarak sürdürüleceğini ifade etti.
Daha sonra söz alan Tek Gıda-İş Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu ve TEKEL işçileri, sürekli mücadelenin içinde yer alan Tüzel’e ve Emek Partisi yöneticilerine teşekkür ettiler.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçilerine destek ziyaretleri

SONRAKİ HABER

Kaderinize razı mı olacaksınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...