19 Mart 2010 00:00

İsrail geri adım atmıyor

İSRAİL Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Kudüs’te 40 yıldır uyguladıkları imar politikasında bir değişiklik yapmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

Paylaş

İSRAİL Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Kudüs’te 40 yıldır uyguladıkları imar politikasında bir değişiklik yapmalarının söz konusu olmadığını söyledi.
Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’u kabul eden Peres, Yahudilerin yaşadığı mahallelerde inşaatlara devam edeceklerini vurguladı. Şimon Peres, Arapları yaşadığı bölgelerde ise yeni inşaatlar yapılmayacağını dile getirdi. Bu politikanın şimdiye kadar Filistinliler dahil herkes tarafından kabul gördüğünü iddia eden İsrail Cumhurbaşkanı, daha önceki müzakerelerde bu durumun bir sorun oluşturmadığını söyledi. Gazze’deki duruma da değinen Peres, “Gazze halkı ile bir sorunlarının olmadığını fakat Hamas yönetiminin terörü desteklemesine göz yumamayacaklarını” söyledi.
ASHTON GAZZE’DEYDİ
Catherine Ashton ise bölgeye yaptığı ziyaretin temel amacının barış sürecine destek vermek olduğunun altını çizdi. Ramallah’a da geçen Ashton, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi. Abbas, AB’nin Doğu Kudüs’teki inşaatlar konusunda İsrail’e baskı yapmasını istedi. İsrail, kurulacak Filistin devlerinin başkenti olarak belirlenen Doğu Kudüs’ü Yahudileştirme planının parçası olarak bin 600 konutluk yeni bir inşaat planını açıklamıştı. Ortadoğu turu kapsamında Mısır, Suriye, Lübnan ve Ürdün’ü de ziyaret eden Ashton, daha sonra, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’ne geçti.
ROKET ATILDI
AB Yüksek Temsilcisi’nin Gazze’ye geçiş yapmasından bir saat kadar sonra bölgeden İsrail’e bir roket saldırısı düzenlendi. Ensar el Süne örgütünün üstlendiği saldırıda Taylandlı bir tarım işçisi hayatını kaybetti. Gazze’de BM ofisleri ile okullar ve mülteci kamplarını ziyaret edecek olan Ashton’un Hamas liderleri ile bir araya gelmesi beklenmiyor. Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü toplantısı için Moskova’ya gitti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Beyaz türbanın eğreti hikayesi

SONRAKİ HABER

Sudan’da ikinci ateşkes imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa