19 Mart 2010 00:00

Uçan Süpürge Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

UÇAN Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 6-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında 13. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Paylaş

UÇAN Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 6-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında 13. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl Uçan Süpürge Onur Ödülü, Oyuncu Lale Belkıs’a; Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise Sanat Yönetmeni Deniz Özen ile Oyuncu Gülsen Tuncer’e verilecek.
Uçan Süpürge Onur Ödülü bu sene, 15 filmlik kısa filmografisine “kötü kadın” rolleriyle sinemaseverlerin belleklerinde derin izler bırakan Oyuncu Lale Belkıs’ın olacak. Festival ekibi tarafından yapılan açıklamada, ödülün Lale Belkıs’a “kötülüğü zarafetle taşıdığı” gerekçesiyle verdi.
Festivalin, 1994 yılında yaşamını yitiren Usta Yönetmen Bilge Olgaç’ın adına düzenlediği Başarı Ödülleri’nin bu seneki sahipleri de, Sanat Yönetmeni Deniz Özen ile Oyuncu Gülsen Tuncer.
Özen, “1983’te başladığı sinema hayatında Dağınık Yatak’tan Züğürt Ağa’ya, Deniz Bekliyordu’dan Kahpe Bizans’a pek çok filmin perde arkasında incelikli işlere imza attığı; sinema ve televizyon için çekilen edebiyat uyarlamalarında ustalığını ayrıntılara gizlediği, sektördeki pek çok gence esin verdiği için” ödüle layık görüldü.
Festival ekibi, “Afife Jale’den Dağınık Yatak’a, Asılacak Kadın’dan İpekçe’ye, Berdel’den Gramofon Avrat’a sinemada oynadığı karakterlere kattığı derinlik, rollerinden bağımsız kılınamayan politik kimliği ve toplumsal belleğin uyandırılmasını dert edinmiş kişiliğiyle Türkiye sinemasına hep umut veren bir oyuncu olduğu için” Gülsen Tuncer’i, ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülü’ne değer buldu.
Ödüller, 6 Mayıs’ta verilecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Suçlu bulundu: Doğal afet

SONRAKİ HABER

Köprüdekiler izleyici karşısına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...