19 Mart 2010 00:00

SUÇLU DEĞiL YÜZ AKI

TEKEL işçisine yönelik saldırıyı kendilerine yönelmiş saydılar. Eylemleriyle işçilere destek verdiler. Yaptıklarının suç sayılması utanç verici4-c’ye karşı çıkan ve disiplin yönetmeliğinin 13-c maddesine dayanarak Mehmetçik Lisesi öğrencilerine, tüm Türkiye’den destek geldi.

Paylaş

TEKEL işçisine yönelik saldırıyı kendilerine yönelmiş saydılar. Eylemleriyle işçilere destek verdiler. Yaptıklarının suç sayılması utanç verici
4-c’ye karşı çıkan ve disiplin yönetmeliğinin 13-c maddesine dayanarak Mehmetçik Lisesi öğrencilerine, tüm Türkiye’den destek geldi. Sendikalar ve siyasi partiler tarafından yapılan açıklamalarda öğrencilerin toplumun yüz akı oldukları, cezanın ise su katılmamış faşizm olduğu belirtildi.
Okuldan atılan öğrenciler, öğrenim hayatlarını sonlandıracak bir şey yapmadıklarını belirterek öğretmenlerinin ve ailelerinin de kendilerine destek olduklarını belirttiler. Öğrenciler “Karar ne olursa olsun hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dediler.
Çekmeköy Mehmetçik Lisesi yönetimi öğrencilere tasdikname verirken, öğrenciler okula gitmeyi sürdürüyor. Okuldan atılan öğrencilerin velileri de, çocuklarının arkalarında olduklarını, yanlışı çocuklarının değil okul yönetiminin yaptığını söylediler.
SUÇ İŞLEMEDİK
Atılan öğrencilerden A.Ç, “Öğrenim hayatımızı sonlandıracak bir şey yapmadık biz, Türkiye’nin bildiği her kesimden destek bulan bir eylemde biz de TEKEL işçisinin yanında olduk” diye konuştu.
Öğretmenlerinin ve ailelerinin de kendilerine destek olduklarını belirten T.K. ve U.P, “Yaptığımızın yanlış bir şey olmadığını ailemiz de, öğretmenlerimiz de biliyor. TEKEL işçileri de bulunduğumuz durum nedeniyle bizim yanımızda. Karar ne olursa olsun hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Öğrenci velisi Tülay Temel ise “Çocuklar TEKEL işçilerine destek için okul bahçesinde eylem yaparken, öğretmenlere sordum. Bize çocukların yalnızca eğlendiğini söylediler, sonra da tasdikname vermek istediler. Öğrenci velileri olarak bu durum bizi şaşırttı, müdürle görüşmemizin ardından ‘Kararı bekleyin’ dedi ve tasdikname verme kararı aldılar. Biz de tasdiknameleri almadık. Çocuklar bunu hak etmediler” diye konuştu.
SEVİGEN’E TEPKİ
Öğrencilere destek için okula gelen CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, ummadığı bir protestoyla karşılaştı. Öğrenciler, kendileri üzerlerinden siyasi rant sağlandığını belirterek, Sevigen’in makam aracının önünü kesip aracı yumrukladılar.
Öğrencilere destek amacıyla liseye gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, içeride okul yönetimi ve öğrencilerle konuştuktan sonra dışarı çıktı. Sevigen, kapı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin desteğinin çok normal olduğunu söyledi. Bu durumun ilgili makamlarla görüşülerek çözülmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Sevigen, makam aracına binmek üzereyken, tasdiknameleri verilen bazı öğrenciler, “Bizle de konuştunuz. Hani basın açıklaması yapmayacaktınız?” diyerek tepki gösterdiler. Makam aracının etrafını saran, aracı yumruklayan öğrenciler, sürücü kapısını açıp arka koltukta oturan Sevigen’e, siyasi rant aracı olarak kullanılmak istemediklerini söylediler. Öğrencilere “Siyaset yok” diye seslenen Sevigen, tepkiler sürünce, aracıyla hızla okulun önünden uzaklaştı.
Bu arada, tasdiknamelerini henüz almayan öğrencilerin okula girmek istemesi üzerine, öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
(İstanbul/EVRENSEL)
Işılay Öylü
ÖNCEKİ HABER

MEĞER VİCDANSIZMIŞ!

SONRAKİ HABER

Nişan dehşeti: İki kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...