20 Mart 2010 00:00

Kafes kabul edildi

İSTANBUL 12. Ağır Ceza Mahkemesi, “Kafes Eylem Planı”yla ilgili 65 sayfalık iddianame ve 6 klasör ek üzerindeki incelemeleri tamamlandı...

Paylaş

İSTANBUL 12. Ağır Ceza Mahkemesi, “Kafes Eylem Planı”yla ilgili 65 sayfalık iddianame ve 6 klasör ek üzerindeki incelemeleri tamamlandı ve 3’ü tutuklu 33 sanığın bulunduğu iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşmasının 15, 17 ve 18 Haziran 2010 tarihlerinde yapılacak.
Mahkeme, savcılığın Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin açılan dava ile bu davanın birleştirilmesi yönündeki talebini ise duruşmada karara bağlayacak.
65 sayfalık iddianamede, şüphelilerin “Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere” faaliyetlerde bulundukları belirtildi. İddianamede, tüm sanıkların, 7,5 ile 15’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
ŞERH KOYULDU
‘’İddianame, dosya üzerinde üye Hakim Oktay Kuban’ın iddianamenin iadesi yönündeki karşı oyu ve oy çokluğu ile karar verildi’’ ifadesi kullanılan kararda, hakim Kuban’ın muhalefet şerhi gerekçeleri sıralandı. Hakim Kuban, ‘’muhalefet şerhi’’ yazısında,
1- Adli kolluğun lehte olan delilleri toplandığını sadece alehte delil toplandığını ifade etti.
2- Ayrıca, 24 şüpheli hakkında ‘’terör örgütü üyesi oldukları’’ iddiasına tek delil olarak gösterilen ve Levent Bektaş’ın iş yerinde elde edilen DVD’deki bilgilerle örgütsel ilişkilerinin neden ve nasıl olduğunun da ilişkilendirilmeden anlaşılmıyor.
3- Kuban, “iddianamenin kabulü yönündeki sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum’’ dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Bombalı kamyon’ ihbarcısından polise fırça!

SONRAKİ HABER

12 Eylül maddesi makyajdan ibaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...