20 Mart 2010 00:00

Newroz ateşleri bugün yanacak

BUGÜN ve yarın birçok ilde Newroz ateşi yanacak. Görkemli kutlamaların yaşanacağı Newroz’a ilişkin hazırlıklar da tamanlandı.

Paylaş

BUGÜN ve yarın birçok ilde Newroz ateşi yanacak. Görkemli kutlamaların yaşanacağı Newroz’a ilişkin hazırlıklar da tamanlandı. Newroz kutlamaları için bildiri dağıtımı, basın toplantısı ve açıklamalarla vatandaşlar kutlamalara davet edildi.
Diyarbakır’da yarın gerçekleştirilecek Newroz kutlaması için hazırlıklar devam ediyor. BDP Yenişehir İlçe Örgütü, BDP Diyarbakır İl Başkanı Cafer Kan ve partililerin de katılımıyla Sanat Sokağı’nda, Devlet Hastanesi ve Lise caddelerinde esnaf ve vatandaşlara bildiri dağıtılarak, vatandaşlar Newroz’a davet edildi. BDP Kayapınar İlçe Örgütü de Gaziler, Huzurevleri ve Diclekent’te esnaf ve vatandaşlara bildiri dağıtarak 21 Mart’ta yapılacak kutlamaya çağrıda bulundu.
ARAÇLAR KALDIRILACAK
Öte yandan, Newroz alanına gidecek araçların kalkış güzergahları da belirlendi. Ücretsiz olarak çalışacak araçların güzergahları şöyle: Şehitlik (Et Balık Kurumu önü), Ben u Sen, Mardinkapı, Balıkçılarbaşı, Dağkapı, 450 Evler, Şılbê Toplu Konut, Üçkuyu TOKİ, Huzurevleri, TEKEL, Batıkent, Sarıpark, Körhat Parkı, Pirinçlik (500 Evler), BDP il binası, Bağıvar ve Kayapınar İlçe Örgütü önü.
VAN, ARDAHAN ATEŞLER YAKILACAK
Van Kalesi’nin çevrelediği Kültür Parkı’nda bugün Newroz kutlanacak. Kitle servislerle kutlamanın yapılacağı alana ücretsiz olarak taşınacak. Ayrıca Van Newroz Tertip Komitesi’nin belirlediği 2 bin kişi alanda görev alacak. Yapılacak yürüyüşle gelinecek olan alanda, yüz binlerce kişinin bir araya gelmesi bekleniyor. Kapatılan DTP’nin Eş Başkanı ve siyasi yasaklı Ahmet Türk, siyasi yasaklı DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Mahmur Barış Grubu Üyesi Nurettin Turgut, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Canış’ın konuşmacı olarak katılacağı kutlamada, sanatçılar Rojda, Koma Çarnawa, Çetin Orener, Bülent Turan, Zozan, Koma Pejan ve sürpriz sanatçılar da sahne alacak. Ardahan’da bugün Şehir Stadyumu’nun yanında yapılacak kutlama için resmi izin çıktı. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Sanatçı Kazo ve yerel sanatçıların katılacağı kutlama, 09.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılacak. Muş’ta bugün stadyumun yanındaki boş alanda yapılacak olan kutlama için resmi izin verildi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP PM Üyesi Bircan Demir ile sanatçılar Şehriban’a Kurdi, Koma Pel, Hozan Aytaç, Koma Rojka’ın katılacağı kutlamalar, saat 10.00’da başlayacak. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bugün futbol sahasında kutlama yapılacak. Bitlis’in Tatvan ilçesinde bugün fuar alanında Newroz kutlaması yapılacak.
(HABER MERKEZİ)


SİNCAN’DA NEWROZ KUTLANDI
BDP Sincan İlçe Örgütü, nüfusunun çoğunluğunu Kürt ve Roman emekçilerin oluşturduğu Saraycık semtinde Newroz kutlaması gerçekleştirdi. Önceki gün etkinlikte ilk söz alan BDP Sincan İlçe Örgütü Başkanı Mercan Toğal, inkar, imha ve asimilasyon politikalarına son verilmesini istedi. BDP Ankara il eş başkanları Mehmet Hanefi Şenal ve Songül Çelik, Kürtçe ve Türkçe birer konuşma yaptılar. Emek Partisi Sincan İlçe Örgütü’nün de destek verdiği kutlamada, Newroz ateşi etrafında halaylar çekildi. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı kutlama, 21 Mart’ta Kolej Meydanı’nda yapılacak Newroz mitingine katılım çağrısı ile sona erdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Newroz bildirisi dağıtıldı

SONRAKİ HABER

Newroz ateşi ısıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...