20 Mart 2010 00:00

Grevci işçiler aileleriyle yürüdü

GAZİANTEP’te 66 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin aileleri de, mücadelede ön saflarda yer almaya başladı.

Paylaş

GAZİANTEP’te 66 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçilerinin aileleri de, mücadelede ön saflarda yer almaya başladı. Daha önce de 8 Mart yürüyüşüne ve işçilerin merkezde yaptığı birkaç yürüyüşe katılan Çemen işçilerinin eşleri ve çocukları, bu sefer çok daha kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Çemen işçileri, önceki gün çocuklarını okula göndermedi, eşlerine ev işleri yaptırmadı. Eşleri ve çocuklarıyla birlikte şehir merkezine yürüyen Çemen işçileri, kararlılıklarını bir kez daha gösterdi. Öğle saatlerinde Kırkayak Parkı’nda toplanan işçiler ve ailelerine, Gaziantep’teki sendikalar, emekten yana siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Çemen işçilerinin de içinde olduğu 600 kişi, adliye binası önüne kadar yürüdü.
Çocukların okul önlükleriyle, kadınların ellerinde boş tencerelerle, kucaklarında bebekleriyle katıldığı coşkulu yürüyüş boyunca işçiler ve aileleri, taleplerini belirten sloganlar attılar. DİSK Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, Çemen işçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Çemen işçilerinin seslerini duyurmak için çocuklarını okula göndermediğini, evde tencere kaynatmadığını ve bütün aileleriyle alanlara çıktığını belirten Bencan, yaşanan bu durumun sorumlusunun Çemen Tekstil patronu Kamil Çetinkaya olduğunu söyledi. İki aydan fazla süredir grevde olan işçilerin, çocuklarına okul harçlığı verecek, eşlerine mutfak harçlığı bırakacak paraları olmadığını dile getiren Bencan, Çemen patronunun 25 Mart’a kadar sorunun çözüleceği yönündeki sözlerini hatırlattı. Patronun verdiği sözü tutmaması durumunda ise Bencan, “Bundan sonra daha büyük boyutlarda yaşanabilecek sorunların da sorumlusu Çemen patronu olacaktır” dedi. Çemen işçileri, eşleri ve çocuklarıyla birlikte bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sırasında işçiler adına konuşan Grev Komitesi Üyesi Ramazan Mert, hakları için grevde olduklarını söyledi. Mücadelelerinde kararlı olduklarını vurgulayan Mert, taleplerinin karşılanmaması durumunda grevdeki Çemen işçilerinin aileleriyle alanda olacaklarını ve valiliğe kadar yürüyeceklerini belirtti. Öte yandan Çemen Tekstil işçileri grevin 67. gününde cuma namazı çıkışında OSB içerisinde bulunan cami önünde bildiri dağıttı.
OSB işçilerine grevlerini anlatıp destek istediler. Çemen işçilerin dağıttığı bildiriler işçiler tarafından ilgiylen karşılanarak, Çemen işçilerine başarı dileklerini de ilettiler. Çemen işçileri bildiri dağıtımından sonra grev yerine kadar yürüyüş yaptı.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Newroz afişlerine toplatma

SONRAKİ HABER

Newroz bildirisi dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa