20 Mart 2010 00:00

Mamak’ta pazarcı da vatandaş da dertli

ANKARA Mamak’ta pazarcılar ve vatandaşlar, pazaryerinin koşullarından rahatsız. Mahalleli ve pazar esnafı, pazaryerinin ...

Paylaş

ANKARA Mamak’ta pazarcılar ve vatandaşlar, pazaryerinin koşullarından rahatsız. Mahalleli ve pazar esnafı, pazaryerinin ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirtirken, Şahintepe ve Tuzluçayır mahallelerinden vatandaşlar ise semtlerinde pazaryeri olmamasından şikayetçiler.
Mamak Misket Mahallesi’ndeki pazaryeri, ne vatandaşın ne de pazarcıların ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Vergi yüküyle boğuşan pazar esnafı, tuvalet ihtiyacını giderebilecekleri bir yer bulunmamasına tepki gösteriyor. Vatandaşlar da pazaryerinin üstünün açık olması nedeniyle kışın karında soğuğunda çok zorlandıklarını anlatıyorlar.
Pazaryerinde tuvalet ihtiyaçlarını giderecek yerleri olmadığını söyleyen esnaf Ayhan Kılıç, pazaryerinin üstünün açık olmasının büyük bir sorun olduğunu söyledi. Sürekli kendilerinden vergi alındığını belirten Kılıç, buna rağmen sorunlarının çözülmediğini dile getirdi. Pazar esnafının büyük marketlere göre daha ucuz ürün sattığını belirten Süleyman Özkan da, vatandaşı pazaryerlerinden alışveriş yapmaya çağırdı. Pazarcılığın bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Mehmet Taş, pazarcıların hiçbirinin güvenli bir geleceği olmadığını belirtti.
Sağlık güvencelerinin olmadığına dikkat çeken Hüseyin Kan adlı esnaf da, fıtık ameliyatı olması gerektiğini, ancak güvencesi olmadığından ameliyat olamadığını anlattı. Çek ve senetle alışveriş yaptıklarını belirten Kan, kriz nedeniyle iş yapamadıkları için borçlarını ödeyemediklerini söyledi.
BİNLERCE KİŞİYE TEK PAZAR
Şahintepe ve Tuzluçayır mahallerinden Misket’e alışverişe gelen vatandaşlar da, mahallelerinde pazaryeri olmamasından şikayet ettiler. Vatandaşlar, ihtiyaçlarını marketlerden ve uzak yerlerdeki pazarlara giderek karşılamak zorunda kaldıklarını anlattılar.
Şahintepe’den Misket’teki pazaryerine alışverişe gelen Saime Karakaş, pazaryerinin bakımsızlığından dert yandı. Şahintepe Mahallesi’nde oturan Kemal Deniz ise pazaryeri kendilerine çok uzak olduğu için, yürürken zorlandıklarını belirterek, Mamak Belediyesi’nden mahallerine pazaryeri açmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

Tramvay kazasında yaralanan öğrenci, yoğun bakımdan çıktı

SONRAKİ HABER

ÖĞRENCİLER VE KRİZ TARTIŞILDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...