20 Mart 2010 00:00

SES yöneticisine 7 yıl 2 ay hapis

SES Ankara Şube Yöneticisi Seher Tümer’e “yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “yasadışı örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 7 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

SES Ankara Şube Yöneticisi Seher Tümer’e “yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “yasadışı örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 7 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
SES Ankara Şubesi Hukuk, TİS ve Kadın Sekreteri Seher Tümer, 20 Nisan 2009 tarihinde çalıştığı Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışırken gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Tümer’in yargılandığı davanın duruşması, 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın karar duruşmasında, avukatlar Tümer’in tahliyesini talep ederken, mahkeme heyeti Tümer’e “yasadışı örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 4 ay, “yasadışı örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla da 10 ay ceza verdi.
Mahkeme, aynı davada yargılanan Nurhayat Ağgöz’ün, “terör örgütünün propagandasını yaptığı” gerekçesiyle 2 kez olmak üzere, toplam 1 yıl 8 ay hapis; Dilek Yıldırım Demir, Savaş Deli ve İbrahim Bakır’ın “terör örgütünün propagandasını yaptıkları” iddiasıyla, 1 yıl 8’er ay hapis, sanık Mevlüt Aslan’ın ise aynı gerekçeyle 10 ay hapis cezasına mahkum edilmesine hükmetti.
Karardan sonra açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, KESK’e karşı yapılan operasyonları eleştirerek, “Bir kez daha hukuk yerine siyasi karar verilerek, arkadaşımız cezalandırıldı. Bu kararı kabul etmiyoruz. Arkadaşımız özgürlüğüne kavuşana kadar demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz” diye konuştu.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Karşı çıkanı vururum!’

SONRAKİ HABER

Uyanık patronun TEKEL balonu patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...