20 Mart 2010 00:00

Özelleştirmeye tepki mitinge dönüştü

Yatağan’da özelleştirmeye karşı mücadele büyüyerek sürüyor.

Paylaş

Yatağan’da özelleştirmeye karşı mücadele büyüyerek sürüyor. T. Maden-İş ve Tes-İş üyesi işçilerin enerji santrallerinin özelelleştirmesine karşı düzenlediği basın açıklamasına, halkın da desteğiyle 1500 kişi katıldı. Kitleselliğiyle mitinge dönüşen eylemde, mücadele kararlılığı dile getirildi, hükümet uyarıldı.
BİRLEŞE BİRLEŞE
EÜAŞ’a bağlı Yatağan Termik Santrali önünde yapılan eylemde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Direnişin simgesi Yatağan işçisi”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Eylemde, Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, T. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Yatağan ESM Temsilcisi Ferruh Eyüboğlu emekçilere seslendi.
DESTEK VERİLDİ
Eyleme Yatağan, Bencik, Bozüyük, Turgut, Yeşilbağcılar belediyelerinin başkanları, Eğitim Sen temsilcileri ve siyasi partiler de destek verdi. Eylemde konuşan Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve T. Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Yatağan’da ve Milas’ta emeğe ve ülkeye sahip çıkan toplumun tüm katmanlarıyla dayanışma içinde bu saldırıları durduracağız. Hükümetin açmış olduğu savaşa karşı mücadele ateşini, Milas ve Yatağan’da hep birlikte yakacağız” diye konuştu. (Muğla/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Birlik oldular patronu dize getirdiler

SONRAKİ HABER

Emekli-Sen’den Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...