20 Mart 2010 00:00

Birlik oldular patronu dize getirdiler

PETROL-İŞ Gebze Şubesi’nde örgütlenen Enplast işçileri, patronun saldırısını birlik olarak püskürttüler.

Paylaş

PETROL-İŞ Gebze Şubesi’nde örgütlenen Enplast işçileri, patronun saldırısını birlik olarak püskürttüler. Sendikalaşma nedeniyle işçi atan patron, tüm işçilerin iş bırakması ve arkadaşlarına sahip çıkması üzerine geri adım attı. Atılan işçileri geri alan patron, sendikayla masaya oturmayı da kasul etmek zorunda kaldı.
Petrol-İş Sendikası, Belçika sermayeli Ravogo Grubu’na bağlı olan fabrikada 8 Şubat 2010 tarihinde resmi üyelik çalışmasına başlamış, 10 Şubat’ta da yetki için bakanlığa başvuruda bulunmuştu. Patron da bunun performans gerekçesini öne sürerek, üç işçiyi işten atmış, işçiler de sendikayla birlikte toplu olarak eylem yaparak tepki göstermişti.
Bu dönemde yapılan görüşmelerde yasal sürecin takip edilmesi ve yetki alındığında konunun yeniden görüşülmesine karar verilmişti. Patron temsilcileri, 16 Mart’ta ise sendikalaşmanın öncüsü üç işçiyi daha işten attı.
Sendikanın atılan işçilerin geri alınması talebinin kabul edilmemesi üzerine işçiler, önceki gün patronun sendikayı kabul etmesi ve 5 işçinin geri alınması talebiyle iş bıraktı ve işyeri önünde direnişe başladı. Bu gelişmeler üzerine patron, Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ü görüşmek için davet etti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmeler neticesinde patron, sendikayı tanıyacağını ve çıkarılan 5 işçiyi geri alacağını söyledi. İşçiler, taleplerinin yerine gelmesi üzerine işbaşı yaptılar. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçiler yetkililerden çözüm bekliyor

SONRAKİ HABER

Özelleştirmeye tepki mitinge dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...