20 Mart 2010 00:00

PTT emekçisinden promosyon tepkisi

PTT emekçileri, kefalet sandığındaki paralarına el konulmasının ardından şimdi de banka promosyonlarından kesinti yapılmasına PTT Genel Müdürlüğü önünde tepki gösterdiler.

Paylaş

PTT emekçileri, kefalet sandığındaki paralarına el konulmasının ardından şimdi de banka promosyonlarından kesinti yapılmasına PTT Genel Müdürlüğü önünde tepki gösterdiler.
Haber-Sen’in çağrısıyla dün Genel Müdürlük önünde toplanan PTT emekçileri, “PTT elini cebimizden çek”, “Promosyon hakkımız, söke söke alırız” sloganları attılar. Burada konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, banka promosyonlarıyla ilgili Başbakanlık genelgesine göre promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması gerektiğini ancak, PTT yönetiminin genelgeyi kendine göre yorumlayıp emekçilerin hakkını gasp ettiğini söyledi.
2005-2007 yılları arasında kimsenin fikri sorulmadan maaş ödemeleri için çalışanlara Vakıflar Bankası’nın dayatıldığını belirten Yılbaşı, Vakıfbank’ın hizmet ağı genişletilmediği için birçok PTT çalışanının başka bankalara komisyon ödemek zorunda kaldığını anlattı. PTT Genel Müdürlüğü’nün 2004-2007 yılları arasında bankadan aldığı 4 milyon 100 bin TL’yi çalışanlara dağıtmadığını belirten Yılbaşı, promosyon paralarıyla PTT Genel Müdürü’nün makam aracı aldığını söyledi.
Genel Müdürlüğün aynı bankadan 2007-2010 yılları için aldığı 14 milyon 800 bin TL’lik promosyonun büyük kısmını çalışanlara dağıtmadığını aktaran Yılbaşı, “Bugüne kadar PTT emekçilerinin hakkı olan promosyon rakamlarının dağıtılmayan kısmının nerelere harcandığı konusunda çalışanlar bilgilendirilmeli” dedi. Binlerce PTT emekçisinin promosyon haklarını talep eden dilekçeleri yönetime sunduğunu anlatan Yılbaşı, buna karşın yönetimin dilekçelerin Genel Müdürlüğe gönderilmemesi için alt birimlere genelge yayınladığını bildirdi.
Haftanın 6 günü, yıllık izinlerini kullanmadan bayramlarda bile çalışan PTT emekçileri sömürülerek kurumun yılda 400 milyon TL kar ettiğini ifade eden Yılbaşı, PTT yönetimine “PTT çalışana kendisine reva görülen maaşın da, çalışma saatlerinin de çok daha fazlasını hak ediyor. Geçen yıllarda hem kefalet paramızı gasp ettin, hem maaş promosyonlarımızı. Ama bu kez yapamayacaksın. PTT emekçileri bu kez gaspa izin vermeyecek” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Genel-İş Sendikası: 4-c’yi asla kabul etmeyiz

SONRAKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçiler yetkililerden çözüm bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...