20 Mart 2010 00:00

Genel-İş Sendikası: 4-c’yi asla kabul etmeyiz

GENEL-İŞ Yönetim Kurulu dün yazılı bir açıklama yaparak, 5747 sayılı Yasa gereği birleştirilen ...

Paylaş

GENEL-İŞ Yönetim Kurulu dün yazılı bir açıklama yaparak, 5747 sayılı Yasa gereği birleştirilen ya da kapatılan belediyelerden başka kurumlara kaydırılan 15 bini aşkın işçinin, 4-c’ye geçirileceği yönündeki haberleri değerlendirdi. “Sendikamız böyle bir düzenleme çalışması bir yana, düşüncesini dahi kabul edilemez bulmaktadır” denilen açıklamada, 5747 sayılı Yasa’ya göre sözü edilen işçilerin, “mevcut kadro ve pozisyonları” ile birlikte devredildikleri belediyeler veya il özel idarelerinde istihdam edileceklerinin hükme bağlandığı hatırlatıldı. Bu işçilerin kadro ve pozisyonlarının ilgili mevzuat uyarınca İçişleri Bakanlığı’nın onayından da geçtiği belirtilen açıklamada, şimdi bu işçilerin hükümet tarafından “kadro şişkinliği” olarak değerlendirilmesi eleştirildi.
4-c uygulamasına ilişkin bütün gerçeklerin TEKEL işçilerinin mücadelesiyle kamuoyuna mal olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 4-c’nin “çağdaş kölelik” olduğu dile getirildi. Açıklamada, “5747 sayılı Yasa hükmüne aykırı olarak işçilerin mevcut kadro ve pozisyonları dışında çalıştırılmalarına yönelik yapılacak düzenlemeleri kabul etmeyeceğimizi, şimdiden ilan ediyoruz” denildi.
İşçi sınıfının, kriz bahane edilerek tarihinin en şiddetli ve kapsamlı saldırısı altında tutulduğu belirtilen açıklamada, “Bu koşullarda tek çıkış yolu; örgütlü işçi sınıfının, sendikal örgütlerin, konfederasyonların birlikte hareket etmesi, duruma müdahale etmesi, ortak mücadeleyi hedeflemeleridir. Genel-İş Genel Yönetim Kurulu, tüm sendika ve konfederasyonları, bu düşüncemiz temelinde bir kez daha ortak çıkış yolu bulmak üzere bir araya gelmeye çağırıyor” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Evleri basıp maç izledik

SONRAKİ HABER

PTT emekçisinden promosyon tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...