20 Mart 2010 00:00

İSRAİL UÇAKLARI GAZZE’Yİ BOMBALADI

İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nde 6 farklı bölgeyi bombaladı. Filistinli yetkililer, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair açıklama yapmadı.

Paylaş

İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nde 6 farklı bölgeyi bombaladı. Filistinli yetkililer, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair açıklama yapmadı.
Hamas güvenlik yetkilileri ve görgü tanıkları, bombalanan yerlerden birisinin de Gazze’nin güney kesimindeki Han Yunus köyü yakınındaki açık arazi olduğunu, ilk belirlemelere göre ölü veya yaralı bulunmadığını bildirdi.
İsrail saldırısı, Filistinlilerin yaptığı iddia edilen Taylandlı bir işçinin ölümüne yol açtığı belirtilen roket saldırısından sonra yapıldı. İsrail ordusundan konuyla ilgili kesin bir açıklama yapılmadı.
50 YAŞ ALTINDAKİ ERKEKLERE CUMA NAMAZI YASAK
İsrail, dün de 50 yaşın altındaki Filistinli erkeklerin Haremüşşerif’te cuma namazı kılmasını yasakladı. Birkaç gündür normale döndürülen El Aksa Camisi’ne girişler, özellikle Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin önceki gün Doha’dan yaptığı açıklamada, cuma namazları sırasında İsrail’e karşı “öfke” ve Kudüs’e karşı “dayanışma” gösterileri yapılması çağrılarının ardından, muhtemel şiddet olaylarına karşı yine sınırlandırıldı.
Camiye kadınlar serbestçe girebildi, ancak erkeklerde İsrail kimliğine sahip olmaları, 50 ve üstü yaşta bulunmaları şartı arandı. İsrail ordu radyosu, cami etrafında ve Doğu Kudüs’te 2 bin 500 polisin konuşlandırıldığını bildirdi.
Geçen salı günü, Eski Kent’in Yahudi mahallesinde, eski Hurva Sinagogu’nun yeniden inşa edilip açılması ve camiye girişlerin sınırlandırılmasını protesto amacıyla, tüm Doğu Kudüs mahallelerinde Filistinli gençlerle İsrail güvenlik kuvvetleri arasında çatışma yaşanmış; 100’e yakın Filistinli, 15 de İsrail polisi yaralanmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Sarkozy’nin ikinci turda işi zor

SONRAKİ HABER

İSRAİL UÇAKLARI TÜRKİYE’DEN GEÇEREK SUİKAST YAPMIŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...