20 Mart 2010 00:00

Ukrayna - Rusya görüşmeleri başlıyor

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Rusya ile gaz sorununa kapsamlı bir çözüm bulmayı amaçlayan görüşmelere gelecek hafta başlayacaklarını söyledi.

Paylaş

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Rusya ile gaz sorununa kapsamlı bir çözüm bulmayı amaçlayan görüşmelere gelecek hafta başlayacaklarını söyledi.
Ukrayna’nın Donetsk kentinde temaslarda bulunan Azarov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ukrayna’dan bir heyet gaz konusunda görüşmeler yapmak üzere gelecek hafta Moskova’ya gidecek” dedi.
Azarov, Rusya ile geçen yıl ocak ayında varılan gaz anlaşmasının Ukrayna’nın çıkarlarına uygun olmadığı konusunu tartışabileceğini belirterek, “Bizim görevimiz Ukrayna’nın çıkarlarına zarar vermeyecek bir anlaşma yapmak. Enerji Bakanının (Yuri Boiko) görevi Rusya ile gaz fiyatı görüşmelerinde bunun bütçeye yükünün en az şekilde olmasını sağlamadır” diye konuştu.
Ukrayna iç piyasasındaki tüketicilerin gaz borcunu ödememesi yüzünden yetkililerin bunu kredi ve bütçeden kaynakla çözmek zorunda kaldıklarını ifade eden Azarov, gaz görüşmelerinde bulunacak çözümün nisan ayında bütçeden herhangi bir kaynak gerektirmeyecek şekilde olması gerektiğini vurguladı.
Ukrayna eski Devlet başkanı Sivastopol Deniz Üssü’nün kira süresinin 2017 yılında sona ereceğini ve Rusya’nın burayı boşaltmaya hazırlanmasını istemişti. Ancak, bu yıl yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Viktor Yanukoviç, üssün kira süresinin uzatılacağı mesajı vermişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Sarkozy’nin ikinci turda işi zor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...