20 Mart 2010 00:00

‘Bu rezaleti görün artık!’

BEYLİKDÜZÜ, İstanbul’un yeni yüzlerinden biri.

Paylaş

BEYLİKDÜZÜ, İstanbul’un yeni yüzlerinden biri. Bir taraftan modern bir şehir görünümü varken, bu görünümün arkasında herhangi bir Anadolu kasabasında rastlanan sorunlarla boğuşuyor ilçenin sakinleri. Örneğin Adnan Kahveci Mahallesi Çamlık Sitesi sakinlerinin çilesi bitmek bilmiyor. Site sakinleri, yaşadıklarına isyan ederek “Bu rezaleti görün artık!” diyorlar.
Beylikdüzü pazarından ve toplu taşıma araçlarından hiçbir şekilde yararlanamıyorlar; çünkü yolu olmayan, yağmur ve kar yağdığında çamur deryasına dönüşen Davutpaşa Caddesi’nde ne yürünecek bir kaldırım, ne caddeye uğrayan bir minibüs ya da otobüs hattı var. Belediye otobüs durağı olan ama otobüsü olmayan bir cadde.
ÇİZME VE ÇÖP POŞETLERİYLE YÜRÜYORLAR
Pazardan ve toplu ulaşımdan yararlanabilmek için ayaklarına çizmeler giyip ya da çöp poşetleri takarak gidebilen Çamlık Sitesi sakinleri, bu çilenin sekiz yıldan beri sürdüğünü söylüyor.
Site sakinlerinden Reyhan Yazgan, çocukların her gün çevre koşulları yüzünden hastalandığını söylüyor. Yeşil Vadi diye adlandırılan yerde akan suların sıcak havalarda çok kötü koktuğunu söyleyen Yazgan, defalarca belediyeye gitmelerine rağmen bugün yarın diye hep geri çevrildiklerini anlatıyor. Yazgan son olarak, eşini ikna edip AKP’ye oy verdiklerini belirterek, “Elimiz kırılsaydı da bunlara oy vermeseydik” diyor.
BELEDİYE BU KADAR ACİZ Mİ?
Yine aynı siteden Hatice Köse, trafikten kalabalıktan kurtulmak için Beylikdüzü’ne taşındığını belirterek, “Ama taşındım taşınalı çocuklarıma hasret kaldım. Çünkü gece yürümesi imkansız olan, ışıklandırılması ve yolu olmayan bu siteye çocuklarım gelip gidemiyor. Buraya taşındığıma pişman oldum” dedi. Köse, “Sadece 800 metre yol yapmaktan aciz olabilir mi belediye” diye soruyor.
BELEDİYEYLE GÖRÜŞMÜŞLERDİ
Çamlık Sitesi sakinlerinin kendi aralarında oluşturdukları, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 15 kişilik komite, Davutpaşa Caddesi’nden belediyeye yürüyerek taleplerini dile getirmişti. Fen İşleri Müdürü Emin Yüksel’le görüşen komite, bu yolların neden yapılmadığını ve çocuklarının park sorununu gündeme getirmişti. Fen İşleri Müdürü Yüksel, 17 Nisan’a kadar ışıklı ve kaldırımlı altyapısı tamamlanmış bir yola başlayacakları sözünü vermişti. Yol ihalesinin de yapıldığını söyleyen Emin Yüksel’e, site sakinleri, “Sizden yazılı söz istiyoruz, çünkü hep aynı sözü alıyoruz ama tek bir çivi çakılmadı” yanıtını vermişlerdi. Emin Yüksel’in “17 Nisan’da yolu yapmazsam istediğinizi yapabilirsiniz” demesi üzerine site sakinleri, Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert’i makamında ziyaret etmişlerdi. Komite adına söz alan Reyhan Yazgan, Tahir Sert’e, bu yolun neden yapılmadığını sormuş ve defalarca başvuru yaptıklarını hatırlatmıştı. Yazgan’ın 17 Nisan’a kadar yolun yapılmamsı durumda eylem yapacaklarını söylemesi üzerine Sert, bu sözlerle kendisinin tehdit edildiğini savunarak, “Beni tehdit ederseniz yolu yapmayacağım. İstediğiniz makama gidebilirsiniz” demişti.
Site sakinleri, Beylikdüzü’nün İstanbul’un güzide ilçelerinden biri olmasıyla övünenlerin, bu rezaleti görmesi gerektiğini söylemişti.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Kadınların yaşam hakkından kim sorumlu?

SONRAKİ HABER

Romanlar düdük değil insanca yaşam istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...