20 Mart 2010 00:00

‘Kadınların yaşam hakkından kim sorumlu?

EĞİTİM Sen, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin katliam boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etti.

Paylaş

EĞİTİM Sen, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin katliam boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etti.
Sendika tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının giderek arttığına dikkat çekildi. Kadınların yaşadıkları yer, meslekleri, eğitim durumları, sınıfları değişse de şiddetin değişmediği belirtilen açıklamada, şiddete karşı önlem alması, kadınların can güvenliği ve yaşam hakkını koruması gereken kurum ve mercilerin, görevlerini yerine getirmedikleri ifade edildi.
Kağıt üzerinde kalan düzenlemelerin yetersiz kaldığı kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Bunlar sıradan şiddet olayları olmayıp, kadına yönelik sistematik şiddetin yansımasıdır. Devleti ve hükümet yetkililerini, kadın katliamının son bulması için yasal, kurumsal düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirmeye; kolluk kuvvetlerinden yargı mensuplarına değin, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde etkili olabilecek tüm personelin eğitim süreçlerinden geçirilmesine; basın ve medya kurumlarını kadına yönelik şiddeti meşrulaştıracak, olağanlaştıracak dil ve üslup kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.”
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABANT’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

SONRAKİ HABER

‘Bu rezaleti görün artık!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...