20 Mart 2010 00:00

Tuncelili gazeteciler karalamaya tepkili

TUNCELİ’de yerel yayın yapan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Radyo Barış’ın yöneticilerinden Ümit Kara’nın Tunceli Gazeteciler Derneği’ne yönelik sözleri tepkiyle karşılandı.

Paylaş

TUNCELİ’de yerel yayın yapan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Radyo Barış’ın yöneticilerinden Ümit Kara’nın Tunceli Gazeteciler Derneği’ne yönelik sözleri tepkiyle karşılandı. Gazeteciler, Kara’nın basın danışmanlığını yaptığı Tunceli Üniversitesi’nin rektörüyle de görüştü.
Ümit Kara, ildeki gazetecilerin örgütlü bulunduğu Tunceli Gazeteciler Derneği aleyhine sözler sarf etmişti. Tunceli Gazeteciler derneği üyeleri, dün de Tunceli üniversitesi rektörü Durmuş Boztuğ’la görüştüler. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan gazeteciler, Tunceli Üniversitesi Basın ve Halklar İlişkiler Bölümü’nde görevli ve aynı zamanda yerel yayın yapan Radyo Barış’ın Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ümit Kara’nın, bir süredir Tunceli Gazeteciler Derneği başta olmak üzere ilde görevli ulusal medya temsilcilerine, sivil toplum örgütleri ile bazı kurum ve kuruluş temsilcilerine yönelik radyosu aracığıyla bir “karalama kampanyası” yürüttüğünü söyledi.
Gazeteciler, Ümit Kara’nın radyosu aracılığıyla meslektaşlarına asılsız ithamlarda bulunduğunu ifade ederek, üniversitede çalışıyor olma kimliğini de bir rant aracı olarak kullandığı suçlamasında bulundu. Ümit Kara’nın Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile televizyon açma konusunu görüşmeye, görevli olduğu Tunceli Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile birlikte gitmesini buna örnek gösterdi. Bunu etiğe aykırı bir davranış olarak yorumlayan cemiyet, rektör Prof. Durmuş Boztuğ’u da, bir an önce gereğini yapmaya çağırdı.
Radyo Barış’ın yine geçtiğimiz günlerde Tunceli Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz hakkında yaptığı asılsız haberler de, ilde büyük tepki toplamıştı. (TUNCELİ)
ÖNCEKİ HABER

KARABORSA Hayat tv 22.00

SONRAKİ HABER

IMF eleştirisinde intihal!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...