22 Mart 2010 00:00

Antep’te işçi rengi

GAZİANTEP’te bu yıl, Kürt halkının dil ve kimlik talebinin yanı sıra işçiler, talepleriyle Newroz alanına renk kattı.

Paylaş

GAZİANTEP’te bu yıl, Kürt halkının dil ve kimlik talebinin yanı sıra işçiler, talepleriyle Newroz alanına renk kattı. 70 gündür grevde olan Çemen Tekstil işçileri de kendi pankartları ve talepleriyle Newroz alanında yerlerini aldılar.
50 bin civarında kişinin katıldığı Newroz kutlamalarında, Çemen işçilerinin mücadele ateşi Newroz ateşiyle birleşti
İstasyon Meydanı’nda BDP, EMEP, KESK, TÜMTİS, ESP, MESOP ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından oluşturulan Newroz Tertip Komitesi’nin organize ettiği kutlamalara, halkın ilgisi bu yıl daha yoğundu. Balıklı Parkı’nda toplanan Çemen Tekstil işçileri, “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için Newroz kutlu olsun” yazılı pankartla kutlamaya katıldı. Çemen işçileri alana girdiği sırada, platformdan işçilerin alana girdiğini belirten anons yapılması üzerine, alanda bulunan on binlerce kişi işçileri alkışlarla karşıladı. Newroz ateşinin yakılmasından sonra konuşmalar yapıldı. BDP İl Başkanı Bedran Fermanoğlu, BDP Eş Başkanı Habibe Tişkaya, EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, MESOP adına Celal Özcan birer konuşma yaptılar.
Birçoğu daha önce hiç Newroz kutlamasına katılmamış olan Çemen Tekstil işçileri, coşkulu bir şekilde barışın, kardeşliğin, zulme karşı direnişin günü olan Newroz’u coşkuyla kutladılar. Çemen Tekstil işçileri adına Faruk Aslan da bir konuşma yaparak, mücadelelerini anlatıp bütün halkların Newroz’unu kutladı. Aslan, Çemen işçileri adına halktan destek istedi. Konuşmalardan sonra Sanatçı Rojin ve yerel guruplar müzik dinletisi sundular. Halk, müzik eşliğinde halaylar çekip bayramı kutladı.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçileri katıldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır halkı: Muhatap biziz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...