22 Mart 2010 00:00

Newroz alanları renk cümbüşü

ŞIRNAK, Hakkari, Iğdır, Ağrı ve Muş’un ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde yapılan Newroz kutlamalarına on binlerce kişi katıldı.

Paylaş

ŞIRNAK, Hakkari, Iğdır, Ağrı ve Muş’un ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde yapılan Newroz kutlamalarına on binlerce kişi katıldı.
Şırnak’ta on binlerin katılımıyla Newroz kutlamaları yapıldı. Uludere Caddesi ile Çarşı Caddesi’nden insanlar, Newroz alanına sel olup aktı. Ulusal kıyafetleriyle alana gelen kadınlar, kucaklarında çocukları ile kutlamaya ayrı bir renk kattı. Cizreliler, yürüyüş kortejleri ile sabahın erken saatlerinden itibaren Newroz alanına aktı.
Hakkari halkı, sabah saatlerinden itibaren mahalle ve köylerden Newroz kutlamasının yapılacağı Mezra Mahallesi’nde bulunan futbol sahasına akın etti. On binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlaması, renkli görüntülere sahne oldu. Aramalarda bayrak ve flamaların içeri alınmaması, kısa süreli tartışmalara neden oldu. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, son anayasa değişikliğine değinerek, anayasa çalışmalarının Kürt sorununa bir çözüm getiremeyeceğini belirtti.
Iğdır’da kutlamalar Kantar Meydanı’nda yapıldı. 20 bin kişinin yer aldığı alana, Kürt Siyasetçi Orhan Doğan ile tutuklu Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in dev posterleri asıldı. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, askeri ve siyasi operasyonlarla Kürt sorununun çözülemeyeceğini belirterek, “Artık farklı yöntemler uygulamak gerekiyor. İşte size fırsat, işte BDP hazır” dedi. Ağrı’da Newroz kutlamaları 15 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren mahallerde yapılan yürüyüşlerle, halk alana akın etti. Yöresel kıyafetler giyen kadınların ağırlıkta bulunduğu kitle, girişte kurulan arama noktalarında arandıktan sonra içeriye alındı. BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, “Kürt halkı barış için alanlara çıkarak, barış ve kardeşliği bir kez daha haykırdı”dedi. Doğubeyazıt’ta halk, Belediye Meydanı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı’na akın etti. Van’ın Muradiye ilçesinde ilk kez Newroz kutlanırken, Gevaş, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde de Newroz kutlandı. Erzurum’un Tekman ilçesinde Newroz kutlaması, Aras Köprüsü’nün yanındaki boş alanda yapıldı. Kars’ın Kağızman ve Digor ilçelerinde de kutlamalar gerçekleşti. Muş’un Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçeleri de coşkulu Newroz kutlamalarına sahne oldu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Suriye’de Newroz’a saldırı: Bir çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Dersim’de Newroz kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...