22 Mart 2010 00:00

İzmir’de 70 binlik renk cümbüşü

İZMİR Newroz’u bu yıl daha kalabalık ve coşkulu geçti. Yaklaşık 70 bin kişi, Newroz alanını sabahın erken saatlerinden itibaren oldurdu.

Paylaş

İZMİR Newroz’u bu yıl daha kalabalık ve coşkulu geçti. Yaklaşık 70 bin kişi, Newroz alanını sabahın erken saatlerinden itibaren oldurdu. Alanda renk cümbüşü yaşandı. Buca Hipodrom arkasında belirlenen alana gelen on binlerce kişi, Gündoğdu Meydanı’nın Newroz’a kapatılmasını protesto etti.
BDP’liler, ilçelerden parça parça alana taşınırken, EMEP, ÖDP, SDP, EDP, ESP ve TÜMTİS’in de aralarında bulunduğu diğer siyasi parti ve gruplar, Şirinyer Tansaş önünde kortejler oluşturarak alana yürüdü.
ALANA TEPKİ
1991 Newroz’unda, Kürt illerindeki olayları protesto etmek için Kadifekale’de kendini yakan Rahşan Demirel’in ablası Semra Demirel ile Emine Ayna, birlikte Newroz ateşini yaktı.
Newroz Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Bayraktar’ın yaptığı açılış konuşmasında, Newroz kutlamasına kapatılan Gündoğdu Meydanı gündeme getirildi ve İzmir Valiliği’nin her yıl Buca’daki çöplük alanını bayram yeri olarak göstermesi protesto edildi.
DEMOKRATİK ANAYASA
Newroz mitinginde bir konuşma yapan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, “Newroz’e pîroz be” diyerek çıktığı kürsüde, AKP’nin darbe anayasasını değiştirme iddiasında olduğuna, ancak yeni anayasa taslağında Kürtlerin demokratik taleplerine yer verilmediğine dikkat çekti.
İŞÇİLER KÜRSÜYE ÇIKTI
Barış Anneleri de Türk annelerine seslenerek, kanı durdurmak için birlikte mücadele çağrısı yaptılar. Daha sonra direnişte bulunan TEKEL ve TARİŞ işçileri adına birer kişi kürsüye çıkarak, halkı selamladı ve birer konuşma yaptı.
ÖCALAN MUHATAP ALINSIN
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, mitingde yaptığı konuşmada, “Biz Kürt sorununun çözümü için tabii ki muhatabız, ancak PKK ve Sayın Öcalan da sorunun muhatabıdır. Onlarla da diyalog geliştirilmelidir” dedi. Miting, müzik grupları ve Rojda’nın konseri ile devam etti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ANKARA NEWROZ ATEŞiYLE ISINDI!

SONRAKİ HABER

BU SESE KULAK VERiN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...