22 Mart 2010 00:00

Gençliğin üzerinden elinizi çekin!

İSTANBUL’da TEKEL işçilerine destek için yaptıkları eylem sonucunda okuldan atılan öğrencilere Kayseri Emek Gençliği destek verdi.

Paylaş

İSTANBUL’da TEKEL işçilerine destek için yaptıkları eylem sonucunda okuldan atılan öğrencilere Kayseri Emek Gençliği destek verdi. Açıklamaya, OSB’de bulunan Ergül Mobilya’da sendikalaştıkları için işten çıkarılan işçiler de katıldı.
“Biz de işçi çocuğuyuz, biz de yanınızdayız” yazılı pankart açan gençler adına açıklamayı yapan Çağdaş Cem Yozgat, okuldan atılan öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, “Kayseri’de de geçtiğimiz gün, Ergül Mobilya’da sendikalaşan işçiler işten atıldılar. Şimdi soruyoruz; Ergül Mobilya’da işten atılan işçilerin çocukları, anne babalarına destek olursa, çocuklar da okuldan mı atılacak” dedi. Yozgat, “Elinizi işçilerin emeği ve geleceği üzerinden çekin. Gençliğin geleceğinden elinizi çekin. 24 Mehmetçik Lisesi öğrencisi arkadaşımıza yapılan haksız uygulamaya bir an evvel son verin” diye konuştu. Emek Gençliği’nin açıklamasına katılan Ergül Mobilya’da işten atılan işçilerden Şahin Kalkan da söz aldı. Kalkan, Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş’te örgütlendikleri için 31 arkadaşının işten atıldığını söyleyerek, Kayseri kamuoyunu kendilerine destek olmaya çağırdı. (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

Yağmur değil haciz yağıyor

SONRAKİ HABER

Kaldırım taşının faturası halka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...