22 Mart 2010 00:00

AKP’nin alevi açılımı: Din dersi 1. sınıfa insin

AKP iktidarının Alevi açılımı skandalla sonuçlandı. Alevilerin taleplerini görmezden gelen hükümet, bununla da yetinmedi.

Paylaş

AKP iktidarının Alevi açılımı skandalla sonuçlandı. Alevilerin taleplerini görmezden gelen hükümet, bununla da yetinmedi. Aleviler zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istedi. “AİHM ve Danıştay’ın ‘Zorunlu din derslerini kaldırın’ çağrısına uyun” dedi. Çalıştay’ın son toplantısında ise Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu din dersinin birinci sınıftan başlamasını önerdi.
Ankara’da Rixos Otel’de gerçekleştirilen yemekli toplantı, yaklaşık altı saat sürdü. Toplantının ardından bir açıklama yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik, çalıştay hakkında bilgi verdi. Bakan Çelik, toplantıda cemevlerinin hukuki statüsü ve din dersi durumunu da ele aldıklarını söyledi.
Bakan Çelik bunları söylerken, Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) ilk ve ortaöğretim okullarının ders çizelgelerinin değerlendirilip değiştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin (DKAB) 1. sınıftan itibaren başlaması ve haftada iki saat olması önerildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İÇTEN VE DIŞTAN KRİZE SÜRÜKLENEN KOMŞU ÜLKE: YUNANİSTAN 2

SONRAKİ HABER

AKP’NİN RUHU AVNİ DOĞAN KÜLLERİNDEN DOĞACAK!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...