22 Mart 2010 00:00

Yazarlar Kürtçeyi tanıtıyor

KÜRT Yazarlar Derneği (KYD), Kürt edebiyatının gelişimi için İstanbul’da akademisyen...

Paylaş

KÜRT Yazarlar Derneği (KYD), Kürt edebiyatının gelişimi için İstanbul’da akademisyen ve gazetecilerle yürüttüğü görüşmeleri tamamladı. Görüşmelerde, PEN’in internet sitesinde Kürtçe tanıtım yayını yaparak Kürt diline destek sunması kararlaştırıldı.
Kürt dili ve edebiyatının gelişimine katkı sunmak amacıyla, Kürt Yazarlar Derneği (KYD), 15 Mart’tan bu yana İstanbul’da akademisyen, yazar ve gazetecilerle yürüttüğü temaslarını tamamladı. Yürütülen görüşmelere ilişkin bilgi veren KYD heyetinden Arjen Ari, Kürt edebiyatının gelişimi için İstanbul’da yaptıkları görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini ve edebiyat alanında İstanbul’dan Diyarbakır’a bir köprü kuracaklarını söyledi. İstanbul’da Türkiye PEN, Türkiye Yazarlar Sendikası ve akademisyenlerle görüşmeler yaptıklarını belirten Ari, “Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenlerle Osman Kavala’nın ev sahipliğinde görüşmeler yaptık. Kürt edebiyatının gelişmesi için üniversitelerde neler yapılabileceğini ve ne gibi yardımları olabileceğini konuştuk. Görüştüğümüz herkes destek vereceklerini söyledi” dedi. Ari, PEN’le yaptıkları görüşmelerde, PEN’in, internet sitesinde Kürtçe tanıtım yayını yaparak Kürt diline destek sunması yönünde karar alındığını söyledi.
Ari, çalışmalarının basında yer bulması için görüşmeler yaptıklarını da belirtti. Kürt yazarlar, görüşmelerin ardından Diyarbakır’a dönerek, paneller ve sempozyumlarla çalışmalarına devam edecek. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yalınkılıç’a cevabımdır

SONRAKİ HABER

27 Mart’ta tiyatrolar ücretsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...