23 Mart 2010 00:00

İzmir’de elektronik otobüs kartı yenileme çilesi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ESHOT büroları önünde öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü ve engelli kartlarının yenilenmesi çilesi devam ediyor.

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ESHOT büroları önünde öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü ve engelli kartlarının yenilenmesi çilesi devam ediyor. İzdihamı andıran kalabalık, aylar geçmesine rağmen bitmedi. Uzun bekleyişler ve kuyruklar sonunda kartını alanlar derin bir oh çekse de bazılarının çilesi bir süre sonra yeniden başlıyor. Kaybolan, bozuk çıkan veya daha sonra bozulan kartlar için yeni bir çaba gerekiyor. Kartını kaybeden veya bozuk çıkan öğrenci, yeni kartını en erken iki hafta sonra alabiliyor.
ESHOT’un yeni uygulaması olan kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartlarının dağıtımının, 1 Ocak 2010 tarihine kadar bitmesi gerekiyordu. Kart almak için Aralık 2009’da başvuran Öğrenci M.S. Şubat 2010’da alabildi. Yoğun talebe cevap vermekte geciken ESHOT, binlerce öğrenciyi mağdur etti. Kartını hâlâ alamayan öğrencilerin kuyruk çilesi sürerken bunlara kaybeden veya bozuk çıkanlar da eklendi. Bu öğrenciler, toplu taşıma araçlarından tam parası olan 1.55 lira ödeyerek yararlanabiliyor. ESHOT, kartları öğrencilere 10, öğretmenlere 20 lira depozit karşılığında veriyor. Kaybeden öğrenciler yenisi için 20, öğretmenler 40 lira ödemek zorunda. İlgili banka şubesine yatırılan bu paranın dekontuyla ESHOT bürosunda yeniden sıraya girerek başvurmak ve kartın çıkması için uzun süre beklemek gerekiyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrencisi Z.K. kartını aldıktan bir süre sonra bozulunca, Konak’taki SSK bloklarında bulunan ESHOT Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Yenisi için herhangi bir ücret talep edilmeden kartını bir hafta sonra danışmadan alabileceği söylendi. Z.K. 15 gün geçmesine rağmen kartını alamadığını, bu süre içinde tam biletle okula gidip gelmek zorunda kaldığını belirtti.
Kartını kaybeden A.Y. ise, “Bankaya bir ay önce 20 lira yatırarak yenisi için başvurdum. İlk başvurduğumda, bir hafta sonra almamı söylediler. Her gittiğimde, ‘Haftaya gel’ diyorlar. Bir aydır tam bilet kullanıyorum. Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için yenisi çıkıncaya kadar geçici kart verilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

‘SABIR SINIRLARIMIZ ZORLANIYOR’

SONRAKİ HABER

Cezaevleri doldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...